Ekonomi Galatasaray arsası el değiştirdi

Galatasaray arsası el değiştirdi

18.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray Spor Kulübü’nün İstanbul Riva’daki arsası için Emlak Konut GYO tarafından gerçekleştirilen ihaleyi kazanan Fema İnşaat & KLV İnşaat İş Ortaklığı, belirlenen sürede sözleşmeyi imzalamayınca, arsa ihaleye en yüksek ikinci teklifi veren Yılmaz İnşaat’a verildi.

Galatasaray arsası  el değiştirdi

Yılmaz İnşaat’ın ise imzayı atmak için çalışmalara başladığı belirtildi.

‘Gelir kaybı yok’

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, ihalede ikinci olan firmayla yola devam edildiğini anlatarak, “Gelir kaybı ifadesi ise doğru değil. Bunlar bize taahhüt edilen gelirler. Geçmişte bunu 2’ye, 3’e katladığımız oldu. Şu anda tüm enerjimizi yeni sürece verdik. Firmamız da teklifinin arkasında olduğunu iletti” dedi.

Fema İnşaat & KLV İnşaat tarafından yapılan açıklamada ise, ihalenin ardından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca imar değişiklikleri yapıldığı belirtilerek, 50 bin metrekarelik alan kaybı yaşandığı, bu nedenle sözleşmeyi imzalamadıkları ifade edildi.

Haberin Devamı

Galatasaray’a 761 milyon TL

İki teklifin arasında şirket payı olarak 226 milyon lira fark bulunuyor. Fema ve KLV’nin teklifi 1 milyar 178 milyon lira iken Yılmaz İnşaat’ın teklifi ise 952 milyon liraydı. Fema ve KLV yüzde 38 şirket payıyla arsa satış karşılığı toplam geliri 3.1 milyar lira teklif ederken, Yılmaz İnşaat ise yüzde 25 şirket payıyla 3.8 milyar lira önermişti. Proje gelirinin ise yüzde 80’i Galatasaray’ın, yüzde 20’si ise Emlak Konut’un olacaktı. Buna göre, Fema ve KLV teklifinde 942.4 milyon lira olan Galatasaray payının Yılmaz İnşaat teklifinde 761.6 milyon lira olacak.