Ekonomi Geçmişteki olumsuz hava bitmiş vaziyette

Geçmişteki olumsuz hava bitmiş vaziyette

01.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Geçmişteki olumsuz  hava bitmiş vaziyette

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı ve Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) Başkan Yardımcısı Rifat Hisarcıklıoğlu, Avrupa iş dünyasının Türkiye ile ilgili düşüncelerinin olumlu yönde değiştiğini ifade ederek, “Bütün gördüğümüz, geçmişteki olumsuz hava bitmiş vaziyette. Şimdi normalleşme süreci içine girmiş durumda” dedi.

Haberin Devamı

Gümrük Birliği...

Hisarcıklıoğlu, TOBB Brüksel Temsilciliği’nin ev sahipliğinde Avrupa’nın 30 ülkesinden 70 iş adamının katılımıyla basına kapalı gerçekleştirilen EUROCHAMBRES Olağanüstü Üyeler Toplantısı sonrası AA’ya değerlendirmelerde bulundu.

Avrupalıların mayıs ayında yapılacak Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri nedeniyle şu anda çok içlerine kapanmış durumda olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, “Türkiye ile AB ilişkileri, özellikle vize meselesi, Gümrük Birliği anlaşması modernizasyonu... Bunlar inşallah mayıstan sonra daha çok gündeme gelir” diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, Avrupa’da iş dünyasının Türkiye ile ilgili algılarının olumlu yönde değişim gösterdiğine işaret ederek, “Bütün gördüğümüz, geçmişteki olumsuz hava bitmiş vaziyette. Şimdi normalleşme süreci içine girmiş durumda” dedi.