EkonomiGeleceğin bu mesleklerinde potansiyel var

Geleceğin bu mesleklerinde potansiyel var

17.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Data Expert’in Kurucusu ve Yönetici Ortağı Hasan Altunkaya, ‘Geleceğin Meslekleri’ ile ilgili araştırma yaptıklarını da belirterek, şunları söyledi:

Geleceğin bu mesleklerinde potansiyel var

Data Expert’in Kurucusu ve Yönetici Ortağı Hasan Altunkaya, ‘Geleceğin Meslekleri’ ile ilgili araştırma yaptıklarını da belirterek, şunları söyledi: “Araştırmalara göre önümüzdeki 20 yılda biyoteknoloji, nanoteknoloj, enerji, sağlık ve lojistik sektörlerinde önemli gelişmeler olacak. Teknolojinin insan ve toplumla etkileşimini irdeleyen mesleklere ihtiyaç artacak. Türkiye’de rekabetin giderek artması, iş dünyasında özellikle dijital dünyayı algılayabilen pazarlama profesyonellerine ihtiyacı arttırdı.
Şirketler iç yönetimini kuvvetlendirebilmek adına finans ve insan kaynakları alanında da nitelikli eleman arayışında. Ayrıca bilişim ve yazılım konusunda kendisini geliştirenler de en hızlı yükselebilecek kişiler.
Küreselleşen dünyada rekabet işgücü piyasasına da yansıyor. Öğrencilerin üniversite hayatları boyunca da kendilerini geliştirmeleri çok önemli. Yapılan stajlar, üniversite dışı aktiviteler ve özellikle belli alanlarda uzmanlık sunan eğitim-sertifika programları, adayların kariyerlerinde hızlı yükselmeleri konusunda avantaj sağlıyor. Araştırmamız, 3 bin 850 üst düzey yöneticinin yüzde 43’ünün yüksek lisans derecesine de sahip olduğunu gösteriyor. Bu oran önümüzdeki yıllarda daha da artacak.”