Ekonomi Gelinlik sektörü dev fuarda buluşuyor

Gelinlik sektörü dev fuarda buluşuyor

12.02.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gelinlik, damatlık ve abiye giyim sektörü, dünya pazarına çıkmaya hazırlanıyor. 188 firmanın tasarımlarıyla katılacağı 6. IF WEDDING FASHION Fuarı ile sektörün kalbi İzmir’de atacak

Gelinlik sektörü dev fuarda buluşuyor


Ekonomi Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, TMHGF-Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu ve EGSD-Ege Giyim Sanayicileri Derneği Türkiye’de sektörün öncü fuarlarından birini İzmir’de gerçekleştirecek.
188 firmanın katıldığı IF Wedding Fashion İzmir Fuarı’nda katılımcı iller arasında İzmir ilk sırada yer alıyor. İzmir’i, İstanbul, Ankara, Aydın, Bursa, Çanakkale, Gaziantep ve Kütahya izliyor. Yurt dışından katılacak ülkeler ise ABD, Almanya, Bulgaristan, İtalya, Lübnan ve Dubai. İZFAŞ tarafından alım heyeti çalışması yapılan ve yaklaşık 500 kişiden oluşan alım heyeti gelirken, fuara ABD, Almanya, Azerbaycan, Belarus, Birleşik Arap Emirlikleri, Filistin, Gürcistan, İngiltere, İran, İtalya, Irak, İsrail, Kazakistan, Kırgızistan, Kuveyt, Libya, Lübnan, Moldova, Nijerya, Özbekistan, Romanya, Rusya Federasyonu, Suriye, Suudi Arabistan, Ukrayna ve Ürdün’den katılım bekleniyor. Profesyonel ziyaretçiye hitap eden IF WEDDING FASHION İZMİR, 15-18 Şubat 2012 tarihlerinde, 10:00 20:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Haberin Devamı

Geleceğin tasarımcıları bu yarışmadan çıkıyor

IF WEDDING FASHION İZMİR 6. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı kapsamında, İZFAŞ tarafından EGSD-Ege Giyim Sanayicileri Derneği’nin profesyonel danışmanlığı ve TMHGF-Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu’nun katkılarıyla bu yıl 3.’sü gerçekleştirilecek “Kuğu Gölü” temalı Gelinlik Tasarım Yarışması büyük ilgi gördü. 159 tasarımcının 444 tasarımı ile katıldığı 3.Gelinlik Tasarım Yarışması’nda 25 tasarımcının 25 tasarımı finale kaldı. Bu yıl başvuruların ikiye katlandığı yarışma, önemli bir başarıya imza attı.

Fatma Palaoğlu’ndan özel performans şov

Bu yıl ilk kez 17 Şubat 2012 Cuma günü Gelinlik Tasarım Yarışması’nın 2010’daki birincisi Fatma Palaoğlu’nun özel performans defilesi organize edilecek. Ünlü mankenler Tuğçe Kazaz, Hande Subaşı, Didem Soydan ve Sema Şimşek’in de yer alacağı defilelerde en yeni kreasyonlar görücüye çıkacak.

Haberin Devamı

Özlem Süer’den Gala Defilesi

IF Wedding Fashion İzmir Fuarı’nın gala defilesi ünlü tasarımcı Özlem Süer tarafından gerçekleştirilecek. Tasarımları dünya moda otoritelerince Avant-Garde, Neo-Romantik, Deneysel, Kavramsal ve disiplinler arası olarak tanımlanan Özlem Süer’in, İzmir’de ilk defilesi IF Wedding Fashion İzmir Fuarı kapsamında düzenlenecek.Süer, 25 parçadan oluşan 2012 İlkbahar-Yaz sezonu “A New Marvel” koleksiyonunu Londra ve Milano’dan sonra Türkiye’de ilk kez IF Wedding Fashion İzmir Fuarı’nın 14 Şubat 2012 Salı günü yapılacak gala defilesinde sergileyecek.

“Avrupa’nın zirvesindeyiz”

İZFAŞ tarafından 15-18 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek “IF Wedding Fashion İzmir” fuarını İzmir’e getirmekte büyük rol oynayan Türkiye Moda Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Nedim Örün bu yıl fuarın 6.’sını düzenleyeceklerini belirtti. “Doğrudan doğruya yabancı katılımların olması ve çok sayıda yabancı ziyaretçi, yabancı alıcının geliyor olması fuarı uluslarası kılıyor. 6 yıl önce bu fuarı başlatırken, yerel kalmasını istemedik” diyen Örün fuarın uzun emekler sonucu Avrupa’nın en iyi fuarı haline geldiğini belirtti.
Gelinlik sektörünün Türkiye genelinde 300 milyon dolarlık ihracatı olduğunu belirten Örün, “600-700 milyon dolarlık bir üretim kapasitesi bulunduğunu belirterek, gelinliğin katma değeri çok yüksek bir ürün olduğuna dikkat çekti. Örün gelinlik sektörü ve İzmir hakkında şu bilgileri verdi: İzmir tek başına Türkiye’deki gelinlik üretiminin yüzde 75’ini yapıyor. Üretim kapasitemiz yüksek, üretim kalitemiz de iyi. Ancak tasarım konusunun özellikle teşvik edilmesi gerekiyor. Her yıl iki yıl önceki tasarım yarışması birincisine fuarın kapanış defilesini yaptırıyoruz. İki yıl önceki birinci genç tasarımcımız Fatma Palaoğlu, bu yıl kapanış defilesini düzenleyecek.”

Haberin Devamı

Teşvikle Milano’yu geçeriz

Sektörün nitelik olarak birkaç hamle beklediğini, bu adımların ardından Milano ve Barselona’yı yakalanabilecek bir güce ulaşılacağını söyleyen Örün, “Uluslararası platformda en ön sıralarda yer almak, Avrupa dediğimizde de birinci olmak gerekiyor. Bunun için sektörde verilecek bir tasarım teşviği, büyük katkı sağlar” dedi.