Ekonomi Genç sanatçılara tasarım desteği

Genç sanatçılara tasarım desteği

12.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

NG Kütahya Seramik tarafından ilki düzenlenen ‘Gülsüm Güral Seramik Tasarım Yarışması Ödülleri’ sahiplerini buldu. Şirket, gençleri destekleyen çalışmalarını sürdürürken, yeni projeler hayata geçirmeye devam edecek

Genç sanatçılara tasarım desteği

Duygu Erdoğan - Gençleri destekleyen projeler kapsamında bugüne kadar çeşitli çalışmalar yapan NG Kütahya Seramik, yeni bir projeyi başlattı. Gençleri tasarımları ile ön plana çıkararak gerekli motivasyonu sağlamak ve sürdürülen sanatsal-mimari faaliyetleri desteklemek hedefiyle ‘Gülsüm Güral Seramik Tasarım Yarışması’nın ilki düzenlendi. Şirket, yarışma ile iç mimarlık öğrencilerinin hayal ettikleri mimari dokunuşlara ulaşarak tasarımda sınırları aşan bir yaklaşım kazanmalarına olanak sağlamayı amaçlıyor. Geçen hafta Mimarlık Günü etkinlikleri kapsamında ilki düzenlenen yarışmaya, Akdeniz Üniversitesi ve Antalya Bilim Üniversitesi’nin öğrencileri başvuruda bulundu. Yarışmaya başvuruda bulunan 127 tasarımın 25’i ön elemeyi geçmeyi başardı. Seçici kurul üyeleri tarafından özgünlük, yaratıcılık, renk ve yüzeyin kullanımı, tasarımın mekân ile uyumu, tasarımın ticarileşme potansiyeli kriterleri çerçevesinde titizlikle yapılan değerlendirmelerde, hikâyeleriyle ilham veren 13 tasarım, ödül töreninde sergilenmeye değer görüldü.

Haberin Devamı

‘Geleceğin sanatçıları’

Yarışmanın Antalya’da düzenlenen ödül töreninde, tasarımların sahibi gençlere ödülleri takdim edildi. Jürinin yaptığı değerlendirmeler sonucunda NG Kütahya Seramik Gülsüm Güral Seramik Tasarım Yarışmasının birinciliğini Helin Balaban, ikinciliğini Beyza Demir ve üçüncülüğü ise Ecir Ülgen Karagöl kazandı.

Ödül töreninde açılış konuşmasını yapan Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli, “NG Grubu olarak bizler her ne kadar endüstriyel tasarımlar yapsak da dünyanın en büyük seramiklerini üretsek de bütün bunların başlangıcı elbette iyi tasarımlarla inovatif yaratıcı tasarımlarla oluyor. Sektöre değer katabilmek, iyi işler çıkartabilmek siz değerli tasarımcı, öğrenci arkadaşlarımızla, geleceğin sanatçılarıyla oluyor” dedi.

Haberin Devamı

Tasarımların ortaya çıkmasında yaratıcılığın önemine vurgu yapan NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral ise, sanayinin görevlerinden birinin de tasarımların gelişmesine katkı sağlamak olduğunu ifade etti.

Genç sanatçılara tasarım desteği

‘Artarak çoğalmalı’

Adına düzenlenen etkinlikle ilgili törende konuşan Gülsüm Güral, “Kısa süre öncesine kadar adıma böyle bir ödül töreninin hazırlandığını hiç bilmiyordum. İnanın çok mutluyum. Bugün gerçekten ikinci doğuşum. Bu ödüllerin, bu yarışmaların artarak çoğalmasını istiyorum. Öğrenci kardeşlerime hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

NG Kurucu Başkanı Nafi Güral ise, dereceye giren öğrencilere ödüllerini sunarken gençlerin gelişime hep açık olmaları tavsiyesinde bulundu; ülkeye, sanayiye ve marka değerine katkı veren tasarımların ortaya çıkmasının önemine dikkat çekti.