Ekonomi Gençlerin hayallerine destek

Gençlerin hayallerine destek

01.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Eti, ‘Sen Gençsin, Güç Sensin’ projesiyle gençleri hayallerinin peşinden koşmaları için cesaretlendiriyor. Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) işbirliğiyle yürütülen projeyle, bilim, kültür-sanat, sosyal sorumluluk ve spor alanlarında bu yıl desteklenecek 16 genç belirlendi. Projeye kabul edilen gençlere mentorluk ve hibe desteği sağlanacak.

Gençlerin hayallerine destek

Projeye 1176 başvuru yapıldı. TOG yetkililerinin ön değerlendirmesi sonucunda yarı finale kalan 128 genç için eylülde iki günlük çevrimiçi kamp düzenlendi. Her kategoride dört, toplam 16 genç projeye katılmaya hak kazandı. Bilim, kültür-sanat, sosyal sorumluluk ve spor kategorilerinde projeleri desteklenecek dört genç belirlendi. Bilim kategorisinde Şevval Hayat Yaylakcıoğlu, Selcan Çatal, Fatma Dilan Güneş ve Ayşe Aybike Kaya, kültür-sanatta Kerem Ciğerci, Ziya Gökoğlu, Yağmur Aydemir ve Sevcan Aykut, sosyal sorumlulukta Elifnaz Özdemir, Derin Erçelebi, Esra Akyol ve Esmanur Dağlı, spor kategorisinde de Büşra Öztürk, Mevlut Erdenci, Bahadır Yıldırım ve Emine Avcu proje kapsamında desteklenecek. Bilim kategorisinde İTÜ ARI Teknokent Girişimcilik, Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Arzu Eryılmaz, kültür-sanat kategorisinde sanatçı Yetkin Dikinciler, sosyal sorumluluk kategorisinde TOG Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Betil ve spor kategorisinde eski milli voleybolcu Neslihan Demir gençlere mentorluk yapacak. ‘

Haberin Devamı

‘Fırsat sunuyoruz’

’Eti İcra Kurulu Başkanı Hakan Polatoğlu, gençlik hayallerinin önemini vurgulayarak, “Proje ile gençlerin hayal kurmalarını sağlamayı ve hayallerini hayata geçirmeleri için fırsat sunmayı amaçlıyoruz” dedi. TOG Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Betil, “Proje kapsamında 16 gencin hayallerine ortak olduk ve onlara destek için yola çıktık. Azim, cesaret ve kararlılıkla hayallerinin peşinden giden daha pek çok genci desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.