Ekonomi Gıda koruyucuları!

Gıda koruyucuları!

23.04.2022 - 07:05 | Son Güncellenme:

Gıda tasarrufu için harekete geçtiğini duyuran CarrefourSA, gıda kaybı ve israfını önlemek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı’nın koordinasyonu ile hayata geçirilen “Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık” kampanyasına destek oluyor.

Gıda koruyucuları

CarrefourSA, kampanyaya İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte hazırladıkları bir atölye çalışması ile dikkat çekti. 23 Nisan kapsamında Lezzet Atölyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve CarrefourSA çalışanlarının çocukları büyüklerin yerine mutfağa girerek menüler hazırladı.

Haberin Devamı

‘İsraf etmeyelim’

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın koordinasyonu ve FAO (Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü) iş birliğinde başlatılan ve uluslararası çapta ilgi gören sosyal farkındalık projesi hakkında açıklama yapan İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, her yıl üretilen gıdanın 1/3’ünün kaybolduğundan ve Türkiye’de her yıl 18.8 milyon ton gıdanın çöpe atıldığından bahsederek, kampanyanın önemine vurgu yaptı. Karaca, “Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık projesi kapsamındaki etkinliklerle her bir gencimizi birer ‘gıda koruyucusu’ yapmayı hedefliyoruz” diye konuştu. CarrefourSA İnsan Kaynakları ve Sürdürülebilirlik Genel Müdür Yardımcısı Bahar Tura da, “Çocuklarımız bu ülkenin geleceği. Bu projeyle ‘gıdanı koru’ anlayışını desteklerken, bütçe dostu bir alışveriş deneyimi yaşatmayı hedefliyoruz” dedi.