Ekonomi Girişimcilere bulutta tasarruf imkanı

Girişimcilere bulutta tasarruf imkanı

12.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Son zamanlarda giderek daha gözde bir hale gelen girişimcilik, özellikle parlak fikirleri olan gençler arasında önem kazanmaya devam ediyor.

Girişimcilere bulutta tasarruf imkanı

EKONOMİ SERVİSİ - DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay, girişimcilerin, tasarruf, yenilikçilik ve yüksek katma değer gibi hedeflere ulaşabilmeleri adına çeşitli çözümler sunduklarını belirtti. Suha Onay şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

“Özellikle yeni girişimlerin donanım, sunucu gibi maliyetlerle uğraşmamaları, tüm sermayelerini ve emeklerini işlerini büyütmek için kullanmaları çok önemli. Ayrıca işlerini her yerden yönetebilmek de girişimciler için bulutun sunduğu önemli avantajlardan biri. Öte yandan, DİA’nın donanım yatırımı ile yüzde 99’luk bir verimlilik sağlayarak sistem maliyetlerinden de tasarruf edebiliyor. Öte yandan 100 bin KOBİ bulut teknolojisi kullandığı takdirde ekonomiye yıllık 200 milyon TL elektrik tasarrufu sağlarken, 300 milyon dolarlık ilk yatırım donanım maliyeti ve 60 milyon dolarlık yıllık donanım ithalatını da engellemiş oluyor. Kurumumuzdan hizmet alan firmalar, büyüdükçe ya da farklı alanlarda faaliyet göstermeye başladıkça tam entegre bir şekilde tüm süreçlerini uçtan uca yönetebiliyor.”