Ekonomi‘GİZEMLİ’ TULUM

‘GİZEMLİ’ TULUM

17.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, ilde 5 - 6 bin ton tulum peyniri üretildiğini ancak 30 - 40 bin ton sevkıyat yapıldığını belirterek, “Demek ki sağdan soldan Malatya’dan, Diyarbakır’dan şuradan buradan peynir geliyor, onun içine bir katkı vererek biraz da kaliteyi bozarak ‘Erzincan tulum peyniri’ diye sunuyoruz. Bu gerçekten doğru değil” dedi.

‘GİZEMLİ’ TULUM

70’ler kalitesi gelsin
Erzincan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce düzenlenen Tulum Peyniri Çalıştayı’nda coğrafi işaret tescil belgesine sahip Erzincan tulum peynirinin, patent alınarak markalaşması yolunda yapılacak çalışmalarla yaşanan sorunlar ele alındı. Vali Kahraman, çalıştayda yaptığı konuşmada, her şehrin marka ürünler yaratmaya çalıştığını, Erzincan’ın bu konuda, tulum peyniri ile zaten meşhur bir ürüne sahip olduğunu ifade etti.
Tulum peynirinin tüm Türkiye’de hemen her yerde ‘Erzincan tulum peyniri’ olarak anıldığına işaret eden Kahraman, şehrin bu markalaşmış ürününün nasıl daha iyi noktaya taşınabileceğini ele aldıklarını ifade etti. Kahraman, şunları kaydetti:
“Bizim bu konuda markalaşmamız devam ederken, muhakkak burada patentini almak zorundayız. Bizim tabii coğrafi işaretimiz var ama bu yetmiyor, patentini alıp bunun takibini yapmak zorundayız.”
Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy da tulum peynirinde 1970’li yılların kalitesinden uzaklaşıldığını, gerisinde kalındığını, bunun da marka değere zarar verdiğini söyledi. Başsoy, “Peyniri çeşitlendirmek, her mevsim tüketilecek hale getirmek zorundayız” dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler