EkonomiGodiva Türkiye’de çikolata üretiyor

Godiva Türkiye’de çikolata üretiyor

10.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Murat Ülker’in 2007’de 850 milyon dolara aldığı Godiva, 8 yılın ardından Türkiye’de ilk çikolatasını üretti. Ülker’in “Laviva” olarak sattığı çikolata, ABD’de “Godiva” oldu. “Made in Turkey” damgalı üründe kalıp aynı içerik ise Belçika’daki Ar-Ge ekibine ait

Godiva Türkiye’de çikolata üretiyor

Dünyanın önde gelen çikolata markalarından biri olan ve 2007 yılında 850 milyon dolara Ülker markasıyla bilinen Yıldız Holding’in aldığı Godiva, Belçika’daki üretim üssünden sonra Türkiye’ye adım attı. Godiva, tüm hisselerini kontrol eden Ülker grubunun İstanbul Topkapı’daki fabrikasında ilk çikolatasını üretti.

Haberin Devamı

Yeni ürünün kakaosu ve içeriği tamamen Godiva ekibi tarafından hazırlanırken, üretim Ülker’in Türkiye’deki Topkapı fabrikasında yapılıyor.

Türkiye’de üretim kararının, “Global yolda ilerlerken, grup şirketlerinin bünyesinde bulunan iyi ve başarılı ürünleri farklı markalar altında değiştirerek pazara sunma stratejisi” doğrultusunda alındığı öğrenildi. Üretilen bu ürün Godiva için oldukça yeni bir kategori. Aslında Türkiye’de “Ülker Laviva” olarak satılan ürünün şeklen aynısı. Bununla birlikte içerikleri farklı. Ancak ürün Laviva’yla birlikte fabrikada tamamen aynı kalıptan çıkıyor.


ABD’de marketlere girdi

Laviva’nın yeni bir ürün olarak Türkiye’de çıktığı ilk günden itibaren büyük bir başarı yakaladığı, bunu farkeden Godiva ekibinin de böylesine bir operasyona imza attığı belirtiliyor.

Haberin Devamı

Edinilen bilgilere göre, Laviva’nın Godiva’ya dönüşüm hikayesi şu şekilde gelişti: “Türkiye’deki başarının ardından bu ürün Godiva bünyesinde yapılan çalışmalara dahil oldu. Amerika’da tüketici testlerinden başarıyla geçti ve çok yüksek bir puan aldı. İlk etapta Godiva’nın kendine ait olan mağazalarında değil, perakende satış noktalarında (süpermarketler) pazarlanmasına karar verildi. İlk sonuçlara göre gayet de başarılı bir başlangıç yapıldı.”

Godiva’nın şu anda Belçika’da üretim fabrikası bulunuyor. Bununla birlikte hızlı büyüyen Amerika pazarında da bir fabrikada üretim yapılıyor.

‘Başarılı iş çıkardık’

Konuyu sorduğumuz Godiva’nun CEO’su Mohamed Elsarky, Laviva’nın Godiva’ya dönüşümü ile ilgili olarak, “Çin’de At Yılı ve Japonya’da Sevgililer Günü’nü kutlamak üzere özel çikolatalar ürettik. Bu ürünler, yerel pazarlarda yakaladıkları başarılar sonrasında dünyadaki diğer pazarlara sunuldu. Laviva çikolatalı bar da, bu karşılıklı projelerin en güzel örneklerinden biri oldu. Türkiye’deki Ar-Ge ekibimizin ustalığını, Amerika’daki çikolatalı atıştırmalık kategorisine yepyeni bir lezzet katmak için kullandık” dedi.

Yatırımlar sürüyor
Elsarky ayrıca, “Bu başarılı ürünü, Godiva’nın premium (en üst kategori) marka konumlandırması ile Amerikalı tüketicilerimiz için benzersiz bir seçenek haline getirmeyi istedik. Şimdiye kadar tüketicilerimizden aldığımız reaksiyonların son derece olumlu olduğunu gördük. Bunun neticesinde, gelecek sene aynı ürünün yeni bir varyantının lansmanını yapmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
Son olarak United Biscuits markasını bünyesine katan Ülker grubu, Godiva ve DeMet’s’e de yatırım yapmaya devam ediyor. Godiva için, Türkiye, Belçika, ABD, Japonya ve Çin’de bulunan Ar-Ge ekipleri hem yerel tüketicinin beğenisi hem de dünyanın dört bir yanına ulaştırılması için çalışmalar yapıyor.
Koleksiyon hazırladı!
Godiva, ünlü Fransız macera romancısı Jules Verne’in eserlerini merkeze alarak yeni bir koleksiyona da imza atıyor. Sable Bisküvi, Godiva Çikolata Şefi Jean Apostolou’nun 5 kıtadaki serüvenlerinden, her biri kökenini hatırlatan 5 bisküvi sunacak. Ayrıca Godiva, MousseMeringue (musmereng) çikolata serisini de hayata geçiriyor.