Ekonomi Google’a rekor ceza

Google’a rekor ceza

17.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’li teknoloji devi Google’a 3 milyar euro’luk ceza verilmesi gündemde.

Google’a rekor ceza

Avrupa Komisyonu’nun, firmaya haksız rekabet nedeniyle ceza vermeye hazırlandığı öğrenildi. İngiliz The Sunday Telegraph’ın haberine göre, Google’a karşı 2010 yılında açılan dava sonuçlanmak üzere.

Avrupa Komisyonu, 2010 yılından beri devam eden soruşturmada, Google’ın arama sonuçlarında kendi ürünlerine yönelik linkleri üst sırada çıkardığını ve rakiplerinin sonuçlarını aşağılara attığını tespit etti. Ceza rakamının 3 milyar euro’dan daha fazla olması olasılığı da var.

Telegraph, haber kaynaklarına dayandırdığı konuda komisyonun bir ay içinde açıklama yapacağını da belirtti. Google’ın Avrupa Birliği ile bugüne kadar yaptığı tüm uzlaşma girişimleri karşılıksız kaldı. Bu nedenle firmanın bu yüksek para cezasına çarptırılacağına kesin gözüyle bakılıyor.

3 milyar euro’luk ceza bu alandaki en yüksek cezalardan biri olacak. Geçmişte Intel’e 1.1 milyar euro’luk haksız rekabet cezası kesilmişti. Ayrıca Avrupa Komisyonu’nun Google’ın internet aramalarını yönlendirmesine artık izin vermeyeceği de konuşuluyor. Google, henüz bu konuda bir açıklama yapmadı.