Ekonomi Groupama Sigorta’ya World Finance Ödülü

Groupama Sigorta’ya World Finance Ödülü

13.09.2012 - 11:27 | Son Güncellenme:

Groupama Sigorta, dünyanın seçkin finans dergisi World Finance tarafından “2012 Yılının Sigorta Şirketi” seçildi.

Groupama Sigorta’ya World Finance Ödülü



DÜNYANIN önde gelen finans dergilerinden World Finance’in “2012 Yılının Sigorta Şirketi’’ ödülünü Groupama Sigorta kazandı. Groupama Sigorta, aldığı bu ödüle, gerçekleştirdiği verimliliği arttırmaya dönük projeler, farklı branşlarda lanse ettiği yenilikçi ürünler ve müşteri odaklı yaklaşımları sayesinde ulaştı.
Groupama‘nın Uluslararası Operasyonlarından Sorumlu Direktörü Dominique Uzel, yenilikçi ve verimliliği artırmaya yönelik projeleri, dağıtım kanallarında hızla artan etkinliği, yeni ürünleri ve en önemlisi yönetim ekibinin bilgi birikimi ve deneyimi ile World Finance tarafından “2012 Yılının Sigorta Şirketi” ödülüne layık görüldüklerini belirtti. Ödülü aldıktan sonra yaptığı açıklamada, Avrupa’da en hızlı Türkiye’de büyüdüklerini ve Türkiye’ye çok önem verdiklerini, bugüne kadar yaptıkları yatırımların da bunun önemli bir göstergesi olduğunu belirten Dominique Uzel, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ülke gelişiminin hız kazandığı son 10 yılda, sigorta sektörünün TL bazında yaklaşık 7 kat büyüme başarısı gösterdiğini görüyoruz. Bu doğrultuda sektörün hacmi elementer + hayat yaklaşık 11 milyar ABD Doları’na ulaştı. Bu rakamın yaklaşık 9 milyar ABD Doları elementer prim üretiminden, 2 milyar ABD Doları da hayat branşından geliyor. Ayrıca, 2012 Temmuz ayı itibari ile 9 milyar ABD Doları BES fon büyüklüğüne erişildi. Groupama Türkiye olarak Elementer sigortalarda 2011 yılında %21,3 büyüme gösterdik. Hayat branşındaki büyümemiz %23,1. Bireysel emeklilik branşında ise büyümemiz %19,3. Buna paralel, Türkiye 2011 yılı kapanışına göre toplam prim üretimi anlamında Groupama’nın faaliyet gösterdiği tüm ülkeler arasında 4. sırada yer alıyor. Türkiye sahip olduğu büyüme potansiyeli ile Groupama’nın faaliyet gösterdiği ülkeler içerisinde örnek ülke konumunda yer alıyor ve stratejik bir önem teşkil ediyor. Hem büyümeyi hem de karlılığı sürdürebilir hale getirmeyi amaçlıyoruz. Temel hedefimiz, güvenilirliği koruyarak, Türkiye’de en sevilen ve tercih edilen şirketler arasında daima yer almak ve yenilikçi yaklaşımımızla hizmet yelpazemizi genişleterek müşteri sayımızı artırmaktır.
Groupama’nın bugün için Türkiye genelinde 2.000’nin üzerinde elementer, 300 adet emeklilik acente dağıtım ağına sahip olduğunu da vurgulayan Dominique Uzel, “Dağıtım kanalımızın yüzde 70’i üç büyük şehrin dışındadır. Bu, bizim Türkiye’de ne kadar yaygın bir şirket olduğumuzu gösteriyor. İşbirliği yaptığımız acenteler, bankalar ve brokerlar bizim iş ortaklarımızdır ve aramızda ciddi bir güven ilişkisi mevcuttur. Şirketimizde toplamda 615 çalışanımız bulunuyor. Dağıtım kanallarımızı ve iştiraklerimizi de dâhil edersek dolaylı olarak 16-17 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Tarım sigortalarında 100 yılı aşkın tecrübeye sahip olan Groupama, Türkiye’de bu pazarın yaklaşık yüzde 40’ını elinde bulunduran lider şirkettir. Groupama, Tarım Sigortaları branşında en geniş dağıtım kanalına sahip şirket olması sayesinde, özellikle de Tarım Kredi Kooperatifleri ve acente kanalı aracılığı ile en küçük yerleşim birimlerindeki üreticilere dahi ulaşabilmektedir. Diğer taraftan Tek bir branşa bağlı üretim yapmıyoruz. Hemen hemen her branşta üretimimiz var. Bu bizi güçlü kılıyor.”
“World Finance 2012 Yılının Emeklilik Fon Şirketi ödülünü Türkiye’de Groupama Emeklilik A.Ş. olarak kazanmıştık.Bu defa hayat dışı alanda da Groupama Sigorta olarak World Finance tarafından verilen ‘2012 Yılının Sigorta Şirketi’ ödülünü almış olmamız bize çifte gurur yaşattı ve ne kadar doğru bir yolda ilerlediğimizi göstermiş oldu” dedi.

Haberin Devamı

Fotoğrafın altı bilgi: Groupama Genel Müdür Yardımcısı Tahsin Gürdoğan ve Groupama’nın Uluslararası Operasyonlarından Sorumlu Direktörü Dominique Uzel Londra Borsası’ nda World Finance 2012 Yılının Sigorta Şirketi Ödülü’ nü alırken.
World Finance Ödülleri hakkında:
World Finance, Londra merkezli World News Media tarafından iki ayda bir yayımlanıyor. Londra’da basılan World Finance dergisi global bankacılık, finans, sigorta ve sermaye piyasaları konularında faaliyet gösteriyor. Dünyada Barclays, ABN Amro, California State Teachers Retirement System, Citibank, Goldman Sachs, Deutsche Bank, HSBC gibi büyük şirketlerin layık görüldüğü World Finance Ödülleri, finans sektöründe en iyi performansı gösteren banka, emeklilik ve sigorta şirketlerine veriliyor. Oylamayı gerçekleştirmek için piyasa profesyonelleri, akademisyenler ve okuyucular ile World Finance veri tabanında yer alan 40 bin kişiye elektronik posta yoluyla formlar ulaştırılıyor. Daha sonra derginin editörü başkanlığındaki jüri önceden belirlenmiş kriterler çerçevesinde ödüle hak kazanan şirketleri belirliyor.

Haberin Devamı

Groupama hakkında
Fransa’nın en büyük mütüel sigorta şirketi olan Groupama, tarım ve sağlık sigortalarından evde bakım sigortalarına uzanan pek çok alanda lider şirket konumundadır. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere toplam 14 ülkede faaliyet gösteren Groupama’nın 16 milyon müşterisi ve 38 500 çalışanı bulunmaktadır. Grup, sigortacılık ve bankacılık alanlarında müşterilerinin ihtiyaç ve taleplerine göre şekillendirilmiş ürün ve hizmetler sunmaktadır.
Groupama, Türkiye’deki faaliyetlerine 1991 yılında Güneş Sigorta’nın yüzde 36 hissesini alarak başladı. Daha sonra, 2006 yılında Başak Emeklilik ve Başak Sigorta’yı, 2008 yılında Güven Hayat ve Güven Sigorta’yı satın aldı. 2009 yılında Türkiye’deki tüm faaliyetlerini ‘Groupama’ ana markası altında birleştirdi. Aynı zamanda Milli Reasürans A.Ş.’nin yüzde 5,8 ile en büyük üçüncü hissedarıdır.
Groupama, 2011 yılı sonu itibarıyla 894,2 Milyon TL prim üretimi ve 610,6 Milyon TL Bireysel Emeklilik fon büyüklüğüyle elementer, hayat ve bireysel emeklilik branşları toplamında Türkiye’nin önde gelen sigortacılık gruplarından biridir. Groupama aynı zamanda, 2.229 özel acentesi ve 1.713 Tarım Kredi Kooperatifi’yle birlikte Türkiye’nin en yaygın dağıtım kanalına sahip sigorta şirketlerinden bir tanesidir. Groupama Türkiye prim üretiminde, Grubun uluslararası faaliyet gösterdiği ülkeler arasında üçüncü sırada yer almaktadır.