Ekonomi Güle oynaya teknik direktör oldum!

Güle oynaya teknik direktör oldum!

25.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Erkeklerin gençlik yıllarında daha az insanla (tabii ki kızlardan bahsediyorum) tanışmasını sağlayan birçok faktörü arka arkaya sıralayabiliriz. Benim için ise bu listenin başında Championship Manager (CM) adlı oyun gelirdi.

Güle oynaya teknik direktör oldum

Oyunda bir takımın teknik direktörlük görevini üstlenir; şımarık futbolculara, fanatik taraftarlara ve acımasız kulüp başkanına rağmen ekmeğimizin peşinde koşmaya çabalardık.
Çocuk yaştayken kenar mahallelerden çekip çıkardığım futbolcular biraz parladıktan sonra beni beğenmez olur, takımdaki arkadaşlarını ve yönetimi bana karşı doldururdu. Ama ne yapalım; teknik adamlık denen nankör işin doğasında bunlar da var. Buradan Julius Aghahowa’ya sesleniyorum: Sana hakkımı helal etmiyorum taklacı!
Ancak bugün bile hala benim öğrencim olduğu için gurur duyduğum isimler de mevcut. Çünkü Adu, Messi ve Robinho gibi çocukları 14-15 yaşındayken keşfedebildiğimiz bir scouting (futbolcu keşfetme) harikası idi CM... Onlar her gol attığında bugün hala eşsiz bir gurur yaşarım. Ancak Messi’ye son birkaç yıldır gurur yetiştiremediğimi de söylemem gerek.

Neden ben değil?
Parma’yı 32 yıl çalıştırarak Alex Ferguson’u kıskandırdığım kariyerim için oyunun ‘bug’ı sayılan Maxim Tsigalko, Sergei Nikiforenko gibi isimlere bir teşekkür borçluyum. Çok kupa kazandım, çok daha fazlasını da kaybettim ancak hiçbir maç öncesi oyunu kaydetmedim. Bugünün yöneticilerine önemle duyurulur.
Peki ben tüm bunları neden anlattım? Çünkü tüm CM fanatiklerinin rüyası olan bir hadise geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. 21 yaşındaki bir genç, -oyunun bugünkü adı- Football Manager’daki başarısı nedeniyle “var olan” bir takımın başına getirildi.
2012 yılının Şubat ayından bu yana Azerbaycan’ın birinci lig ekiplerinden FC Bakü’ye danışmanlık yapan Vugar Huseynzade, kulübün A2 takımının hocası oldu. Huseynzade’nin yegane teknik direktörlük tecrübesi ise 2002 yılından bu yana Football Manager oynamaktan ibaret. Hatta Huseynzade’nin oyundaki başarısı ile sözkonusu pozisyon için Jean-Pierre Papin gibi bir ismi geride bıraktığı iddia ediliyor. 1991’de Avrupa’da yılın futbolcusu seçilen Papin’in daha önce gerçek takımları çalıştırdığını da ekleyelim.
Şimdi ise Huseynzade’yi zor bir görev bekliyor. Evinden dışarı çıkmak ve etten ve kemikten insanlarla iletişim kurmak zorunda. Çünkü artık o gerçek bir takımın, elle tutulur paralar kazanan gerçek bir teknik direktörü.
Ve biz CM oyuncuları, bugünün geleceğini adımız gibi biliyorduk. Ancak hepimizin aklına takılan tek bir soru var; “Neden ben değil de o?”

Haberin Devamı

Bizim dünyada neler oluyor...
* Microsoft, dışkı ile güç sağlanan bir veri merkezi projesi üzerinde çalıştıklarını açıkladı.
* Suudi Arabistanlı kadınlar ülke dışına çıktıklarında kocalarına otomatik olarak SMS gönderiliyor.
* 2009-2011 yılı rakamlarına göre HP’nin reklam bütçesi Coca Cola’nın sadece üçte biri kadar.
* Samsung’un üzerinde çalıştığı esnek ekranlar 2013 yılında hayatımıza girmeye başlayacak.
* Yandex, Windows Phone 8 platformu için Rusya’dan sonra Türkiye’de de varsayılan arama motoru oldu.
* 18-29 yaş arasındakilerin yüzde 90’ı akıllı telefonları ile birlikte uyuyor.
* Üç insandan biri telefonunu cinselliğe tercih ettiğini söylüyor.

APPLE iPad’le langırt keyfi!
Tabletlerde oyun oynamak büyük keyif. Ancak bunun için tek yol dokunmatik ekrandan geçmiyor. New Potato’nun son harikası “Classic Match Foosball”, langırt severlerin aklını başını alacak gibi görünüyor.
100 dolara satılan oyun aksesuarı, iPad’leri miyatür bir langırt masası haline getiriyor. 8 gerçek kol ile sanal bir ekran üzerinden arkadaşınızla her an langırt kapışması yapmanız mümkün. Hem de fırfır tartışması yaşamadan, sahanın dışına kaçan topu arama derdi olmadan...
Peki 9.7 inçlik bir ekranda langırt oynamak ne kadar eğlenceli olacak? Bu sorunun yanıtını oyunun uygulaması App Store’a düştükten sonra verebileceğiz. Bir başka güzel haber ise New Potato’nun Türkiye siparişlerinde ekstra kargo ücreti istememesi.