Ekonomi Güneşli’de metrekare başına altın verecek

Güneşli’de metrekare başına altın verecek

26.11.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Güneşli’de inşa edilen Cornerlife projesinde daire alanlara konutun metrekaresi kadar gram altın hediye ediliyor. Tüm daireler bu kampanyayla satılırsa hediye edilecek altın miktarı 10 kiloyu bulacak

Güneşli’de metrekare başına altın verecek

İstanbul Basın Ekspres yolu üzerinde inşa edilen Cornerlife Güneşli projesi, 2013 yılını iddialı bir kampanya ile uğurluyor. İnşaat sektörünün güçlü markaları Keleş İnşaat ve Beyaz İnşaat ortaklığında hayata geçirilen 211 konutluk projedeki son konutları alanlara dairenin metrekaresi kadar gram altın hediye ediliyor.
Kampanyanın duyurulması ile ilgili olarak satış ofisinde düzenlenen basın toplantısına Keleş İnşaat ve Beyaz İnşaat’ın üst düzey yöneticileri katıldı. Toplantıda konuşan Keleş İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Soner Keleş, 24 Kasım 2013 tarihinden itibaren başlayan kampanya çerçevesinde yılsonuna kadar daire alacak olanlara, dairenin metrekaresi kadar altın verileceğini duyurdu. Keleş gram altınların yılbaşına özel olarak hazırlandığını da söyledi.

Büyük bölümü satıldı
Cornerlife Güneşli’de satışların oldukça iyi gittiğini belirten Soner Keleş, “Projemizin büyük bir kısmı satıldı. Elimizde kalan sınırlı sayıdaki konutu da bu kampanya ile tüketerek yeni projeler için yola çıkmayı düşünüyoruz. İnşaat sektöründe bir ilk olan bu uygulama ile konut alıcılarına altın değerinde fırsat sunuyoruz” dedi.
Yeni yıla girerken ev sahibi olmanın heyecanını yaşayanlara, altın hediye ederek mutluluklarına katkıda bulunmak ve yeni yıl için şans dilemek istediklerini ifade eden Soner Keleş, alıcılara hayallerindeki ev için hayal bile edemeyecekleri, sıra dışa bir hediye sunduklarını açıkladı.
Soner Keleş, Cornerlife Güneşli projesinden önce, Keleş İnşaat ve Beyaz İnşaat olarak Cornerlife Mimaroba projesine imza attıklarını söyledi. Keleş, önümüzdeki dönemde de Keleş İnşaat ve Beyaz İnşaat olarak yeni projeler geliştireceklerini kaydetti.

Haberin Devamı

TOPLAMDA 10 kilo altın dağıtacak

Beyaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Onur Beyaz, Cornerlife Güneşli’nin Aralık 2014 tarihinden itibaren teslimlere başlayacağını açıkladı. Beyaz, altın fırsat kampanyasıyla 80 konutun satışının da yılsonuna kadar tamamlanmasının beklendiğini vurgulayarak, konutların bu kampanyayla satılması halinde hediye edilecek altın miktarının da 10 kiloyu bulacağını söyledi.
Beyaz İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Beyaz ise, Cornerlife Güneşli projesinin birinci etabının başlangıcında metrekare fiyatının 2 bin 850 lira seviyesinde olduğunu, şu anda ise rakamların 3 bin 500 liraya ulaştığını belirterek, hedeflerinin teslim sırasında bu rakamın 5 bin liraya gelmesi olduğunu vurguladı. Özgür Beyaz, başlangıçta 3 bin lira seviyesinde olan ikinci etap fiyatlarının da teslim sırasında 4 bin 500 liraya ulaşacağını öngördüklerini açıkladı.

Haberin Devamı

5 yıldızlı ofis projesi

Beyaz İnşaat ve Keleş İnşaat, Cornerlife Güneşli’ye komşu 14 bin metrekarelik arsada ofis ve mağazalardan oluşan Cornerofis projesine de başlıyor. Keleş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İlker Keleş, toplam inşaat alanı 50 bin metrekareyi bulan Cornerofis projesinde, yatırımcıların alıştığı bölme bölme, kapalı kutu gibi ofis anlayışının dışına çıktıklarını söyledi.
Tüketicilerden gelen talep nedeniyle bu projede ofise yöneldiklerini anlatan İlker Keleş, dikey binalar yerine az katlı yatay binalardan oluşan Cornerofis’in, 35 bin metrekare kapalı alana sahip olduğıunu kaydetti.
Cornerofis’te 292 ofis ve 8 ticari birim yer alacağını dile getiren İlker Keleş, “Güneşli’de inşaatına Şubat 2014 tarihinde başlanacak olan yeni projenin Aralık 2015 tarihinde tamamlanmasını planlıyoruz. Ofisler 5 yıldızlı otel gibi olacak. Mimar Hasan Hüseyin Sarı tarafından tasarlanan Cornerofis projesi 40 metrekareden 200 metrekareye kadar değişen geniş ofis seçeneklerine sahip olacak” dedi.

İMSAD’ın 2023 hedefi: 100 milyar $’lık ihracat

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD), 5. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi’ne başladı. Zirvede sektörle ilgili açıklamalar yapan İMSAD Başkanı Dündar Yetişener, Türk inşaat sektörünün geleceğinin ‘sürdürülebilir sistemler’ üzerinde yükseleceğini belirterek, sektördeki mevzuat kargaşasının giderilmesi güvenli, sürdürülebilir ve çağdaş yapıların yapılabilmesi için Yapı Yasası’nın son şekline getirilerek yasalaştırılmasına ihtiyaç olduğunu söyledi.
Yetişener, “Bununla birlikte, binanın tasarım ve yapımını ilgilendiren tüm yönetmelikleri bünyesinde toplayan Ulusal Bina Yönetmeliği hazırlanmalı. Bina Yönetmeliği Koordinasyon Kurulu adı altında bir sivil platform oluşturulmalıdır. Türkiye İMSAD, bu konuda görev almaya hazır ve isteklidir” dedi.
2012 yılında 21.2 milyar dolar ile Türkiye’nin ihracat lideri olan inşaat malzemesi sektörünün dünya ihracat sıralamasında 5’inciliğe yükselerek, kalitesini ve kapasitesini kanıtladığını vurgulayan Dündar Yetişener, bu ihracatın yüzde 75’inin Türkiye İMSAD üyeleri tarafından gerçekleştirildiğine dikkati çekti.
Yetişener, Türkiye İMSAD’ın 2023 yılı hedefini ‘İnşaat malzemeleri ihracatında 100 milyar dolara ulaşmak’ olarak açıkladı.

Haberin Devamı

Ana tema KENTSEL dönüşüm

Haberin Devamı

Sürdürülebilirliğe en iyi örneklerden biri olarak 2009 yılından bu yana Türkiye İMSAD tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi’nin bu yılki ana teması Güvenli Yapı ve Kentsel Dönüşüm olacak.
Türk inşaat sektörünün geleceğine ışık tutması amacıyla Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan ‘Güvenli Yapılar Yol Haritası-1’ raporunun konusu sürdürülebilir, güvenli, çağdaş yapılar ve kentsel dönüşüm olacak. Rapor, zirve kapsamında, katılımcılar ile paylaşılacak.
5. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi, sektöre yön veren kamu kurumları, özel sektör temsilcileri, sektör dernekleri, mimar, müteahhit, taahhüt firmaları, finans kurumları ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşecek.

2017’ye kadar kİmlİk belgesİ olmayan bİna kalmayacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın Enerji Kimlik Belgesi bulunmayan binaların satışının zorlaşacağı söylemiyle ilgili görüşlerini dile getiren Eva Gayrimenkul Değerleme Direktörü Özhan Yurtseven, Türkiye’deki enerji dostu eski ve yeni binaların, ticari olanlarla birlikte 120 bin civarında olduğunu belirtti.
Bu binalardan sadece 5 bininin Enerji Kimlik Belgesi’ne sahip olduğunu söyleyen Yurtseven, “Enerji Verimliliği Stratejisi hedefine göre 2023 yılına kadar mevcut binaların tamamına yakınının en az ‘C Sınıfı’ Enerji Kimlik Belgesi sahibi olması gerekiyor” dedi.
Yeni binalara Yapı Kullanma İzin Belgesi verilirken en az C Sınıfı Enerji Kimlik Belgesi şartı arandığını belirten Yurtseven, 2017 yılından sonra tüm bina alım-satım ve kiralamalarında Enerji Kimlik Belgesi ibrazının zorunlu olacağını vurguladı.

Haberin Devamı

İlk konut projesi için ‘Halk’ın sesini dinledi

Halk GYO, İstanbul’dan sonra, rotasını nitelikli konut ihtiyacının yüksek olduğu Eskişehir’e çevirdi. Eskişehir konut sektörünün önde gelen projelerinden birini hayata geçirecek olan Halk GYO, projeyi geliştirirken Eskişehir halkının da fikrine başvurdu ve projeyi buna göre şekillendirdi.
Halk GYO’nun portföyünde bulunan araziyi konut projesi olarak değerlendirerek yapımını da kendisinin üstlendiği Panorama Plus, Odunpazarı’nda yükselecek. Panorama Plus 9 bin 811 metrekare alan üzerinde 4 bloktan oluşuyor. Projedeki ilk blok 18 katla aynı zamanda projenin ve şehrin en yüksek bloğu olurken, diğer iki blok ise 8 katlı özellikle teraslı dairelerin yer aldığı ikiz nizamda inşa edilecek. Proje toplam 97 adet konut ve 5 adet ticari üniteden oluşuyor.
35 milyon lira yatırımla tamamlanması öngörülen projeyi 2015 yılı Ağustos ayında teslim etmeyi planlayan Halk GYO’nun proje bitiminde minimum gelir beklentisi ise 60 milyon lirayı buluyor. Panorama Plus için lansmana özel kampanya ile fiyatlandırma oluşturan şirket, daireleri 270 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sundu.

Yeni proje hedefi
Panorama Plus’ın Eskişehir satış ofisinde gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan Halk GYO Genel Müdürü Kazım Şimşek, İstanbul’da Kiler Holding ile yaptıkları Referans Bakırköy’ün ardından bu projeye başladıklarını söyledi. Amaçlarının İstanbul ve çevre illerinde konut projeleri gerçekleştirmek olduğunu ifade ederek, “Konut sektöründe güçlü sermaye yapımızla başarılı ve ses getiren işlere imza atacağız” dedi.

Bahçeli ev konseptine devam kararı aldı

‘Her eve bir bahçe’ konsepti ile projeler hayata geçiren Dekar DK, 170 bahçeli evden oluşan Asmalı Evler’i tamamladı. Tamamının teslim edildiği proje, yüzde 60 oranında prim yaptı.
Bahçeli ev arzının az olmasından dolayı genellikle yüksek prim yaptığını söyleyen Dekar DK Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kuzu, “Bahçeli ev aslında sanıldığı gibi yüksek fiyatlara satılmak ve bir lüks olmak zorunda değildir. Doğru projelendirmelerle doğru lokasyonlarda inşaa edilen bahçeli evlerimize çok ilgi var ve bu da bize doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Az katlı bahçeli ev konseptini devam ettireceğimiz yeni projelerimizle bu alandaki çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Kat bahçeli ofisleri 2 ay erken teslim etti

Dünyaca ünlü mimari grup Chapman Taylor ve Türk proje ortağı Movipar Mimarlık tarafından tasarlanan Monumento Kartal’da Aralık 2013 tarihi itibariyle teslim süreci başlıyor. Belirlenen tarihten iki ay önce teslim edilen proje, Kuzeyyıldızı Gayrimenkul tarafından hayata geçiriliyor.
Adalar manzaralı ofisleri, toplantı odaları ve ticari alanları ile dikkat çeken proje, yüzde 10 peşinat ve 24 ay ile 120 ay arasında aylık yüzde 0.48’den başlayan faiz oranları ile alıcılara sunuluyor. Projede, toplantı alanlarından kapalı yüzme havuzuna, kat bahçelerinden yeme-içme alanlarına kadar farklı soysal donatılar sunuluyor.

Peşinatı ve taksiti bir yıl boyunca erteliyor

1 yıl boyunca peşinatı ve taksiti erteleyen Ve Güneşli’de peşinat konuta taşındıktan sonra ödeniyor. Keleşoğlu İnşaat, Depar Yapı ve Teleset Mobilya ortaklığında hayata geçirilen proje, 214 konuttan meydana geliyor. 2014 yılının Ekim ayında tamamlanması hedeflenen Ve Güneşli’nin arsa alanı 9 bin metrekare olarak belirlendi. Ve Güneşli projesinde dairelerin alanları 43 ile 138 metrekare arasında farklılık gösteriyor.
1+0, 1+1, 2+1 ve 3+1 daire seçeneklerinden oluşan projenin yatırım değeri 50 milyon lira. Basın Ekspres Yolu’na yakınlığıyla dikkat çeken proje, 10, 11 ve 12 katlı bloklardan meydana geliyor.

Kartal’da yılsonuna özel faizleri sıfırladı

EA İnşaat tarafından hayata geçirilen Kartalkule İstanbul’dan yeni bir kampanya haberi geldi. Buna göre, projede yılsonuna özel yüzde 1 peşin ve sıfır faiz olanakları sunuluyor.
4 metre tavan yüksekliğine sahip olan Kartalkule İstanbul’da deniz ve Adalar manzarası bulunuyor. 205 ofisten meydana gelen projenin arsa alanı 5 bin 200 metrekare olarak belirlendi. 50 milyon dolarlık yatırımla yükselen Kartalkule İstanbul projesinde ofislerin alanları 62 metrekareden başlayarak 1.000 metrekareye kadar uzanıyor. 2014 yılının Ocak ayında tamamlanması hedeflenen projenin mimari tasarımı Ömer Çamoğlu imzasını taşıyor.