Ekonomi Halk sağlığı için iş birliği yaptılar

Halk sağlığı için iş birliği yaptılar

12.08.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

İş Bankası ve Koç Üniversitesi, toplum sağlığı alanında Türkiye’nin bilimsel ve akademik faaliyetlerine katkıda bulunmak amacıyla yeni bir iş birliğine imza atıyor.

Halk sağlığı için iş birliği yaptılar

Koç Üniversitesi İş Bankası Enfeksiyon Hastalıkları Araştırma Merkezi, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan, Bayındır Sağlık Grubu Genel Müdürü Sezai Sevgin ve Merkezin Direktörü Prof. Dr. Önder Ergönül’ün katıldığı bir toplantıyla tanıtıldı.

Haberin Devamı

Toplantıda verilen bilgilere göre, merkezde, enfeksiyon hastalıklarıyla ilgili ileri düzeyde araştırma yapılması, hastalıkların tanı ve tedavileri ile korunma yollarının geliştirilmesinde çözüm önerileri getirilmesi, araştırmacı ve eğitimci insan kaynağının nicelik ve nitelik yönünden zenginleştirilmesi, aşı ve ilaç çalışmalarının yürütülmesi hedefleniyor.

Adnan Bali, Enfeksiyon Hastalıkları Araştırma Merkezi için 5 yıl süreyle toplam 25 milyon TL’lik bir kaynak ayırdıklarını belirtti. Prof. Umran İnan da, “Kovid-19’dan çıkış yolu bilim ve bu alanda yapılacak olan araştırmalardır. Merkezde, Türk halkının sağlığını tehdit eden yerel ve küresel çaplı enfeksiyon hastalıkları riskine karşı çalışmalar yapılacak” dedi.

Yazarlar