Ekonomi Halkalı’nın yanına Kurtköy’ü ekledi

Halkalı’nın yanına Kurtköy’ü ekledi

20.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Astera Park projesiyle Halkalı’dan çıkış yapan Genel İnşaat, portföyüne Anadolu yakasında Kurtköy’ü de ekliyor. Şirket, 118 dönümde karma proje gerçekleştirecek

Halkalı’nın yanına Kurtköy’ü ekledi

Astera Park, Avrupa yakasında gerçekleştirdiği projeden sonra portföyüne Anadolu yakasını da ekleme kararı aldı. Haziran 2009’da inşaatına başladığı Halkalı’daki 112 konutluk Astera Park Konutları’nı tamamlayan ve büyük kısmının anahtarını sahiplerine teslim eden Genel İnşaat’ın Anadolu yakasındaki lokasyonu ise Kurtköy oldu.
Önümüzdeki iki yıl boyunca konut ve otel projelerine ağırlık vereceklerini belirten Genel İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı Hasan Tabakoğlu, Anadolu yakasındaki projelerinin yeri olarak Kurtköy’de Formula 1 yarışlarının da düzenlendiği İstanbul Park’a oldukça yakın bir bölgede 118 dönümlük arsa satın aldıklarını açıkladı. Yatırım bedelini ise arsa hariç 130 milyon TL olacak projenin rezidans, otel ve alışveriş merkezini içereceğini belirten Tabakoğlu, “Kurtköy’deki projemizle biraz da otelcilik hayallerimizi gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.

Yeni projeler 2’nci yarıda
Bu arada daha önce Bodrum’da 14 villalık yazlık bir proje olan Sea Side Astera Evleri’ni hayata geçirdiklerini vurgulayan Tabakoğlu, Halkalı’daki projeleri Astera Park’a dikkat çekti. Bu ismi markalaştırmak ve sürdürmek istediklerini ifade eden Tabakoğlu, “Kurtköy’de yeni planlarımız var ama, Halkalı’dan vazgeçmeyi de hiç düşünmüyoruz. Halkalı bölgesini merkeziliği, kolay ulaşılabilmesi, hızla gelişimi ve ileride yüksek prim yapma potansiyeli nedeniyle tercih ediyoruz” diye konuştu.
Konut sektörünün bu yılki olası performansı hakkında konuşan Tabakoğlu, “Ekonomide olumsuz gelişmeler yaşanmadıkça konut sektörünü hareketli bir dönem bekliyor. Nitelikli konut ihtiyacının fazla olması nedeniyle konuta olan talep, artarak devam edecek. Biz de zaten 2011’in 2’nci yarısında yeni projelerimizi hayata geçirmeyi planlıyoruz” diye konuşarak sözlerini noktaladı.

Haberin Devamı

ASTERA PARK MARMARAY’A ÇOK YAKIN
Astera Park projesi Halkalı’da 7 bin 638 metrekare arsa üzerine gerçekleştirildi. 2009 yılında başlayan inşaat çalışmaları, 2011 yılının Ocak ayında tamamlandı ve projede yaşam başladı. Devlet hastanesi ve yapılması planlanan Tema Park’a 5 dakikalık bir mesafede bulunan projenin çevresinde birden fazla marka konut projesi yükseliyor. Proje, Atatürk Havalimanı’na, Olimpiyat Stadı’na ve Marmaray İstasyonu’na 10 dakikalık mesafede yer alıyor. İki blokta 112 konut olarak gerçekleştirilen projede dairelerin yüzölçümleri 90 ile 155 metrekare arasında değişiyor. Daire seçenekleri ise 1+1, 2+1 ve 3+1’lerden oluşuyor.

Yabancı sermayenin ilgisi emlak için doping oldu
İMSAD’ın hazırladığı raporda, yabancı sermayenin Türkiye’ye yönelik ilgisinin gayrimenkul sektörünün büyümesini de ivmelendirdiği ifade edildi


İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği’nin (İMSAD) raporuna göre, finans sektörüne şirket alımlarıyla giren yabancı sermayenin gayrimenkul sektörünü takibe alması yerli yatırımcıyı umutlandırmış durumda. Yabancıların dikkatlerini Türkiye’ye çevirmelerinde istikrarlı bir ekonomik yapının ve ülkenin, kredi notu açısından yatırım yapılabilir bir ülke grubunun hemen altında yer alması en önemli unsurlar olarak gösterildi. Yabancı sermayenin finans sektörü aracılığıyla gayrimenkule yönelik verdiği desteğin altının çizildiği raporda bunun da inşaat sektöründeki büyümeye doğrudan olumlu etki anlamına geldiği belirtildi.
İMSAD’ın aylık olarak yayınladığı raporda tüketici talebinin arza oranla düşük kalmasına karşın inşaat sektörünün hızla büyümesini sürdürdüğü ifade edildi.

Yabancılar önce izliyor
Bu büyüme sürecinde büyük şirketlerin uzun vadeli yatırımlara devam etmesi ilk etken olarak nitelendirilirken, yabancı sermayenin Türkiye’de gayrimenkul sektörünü yakından izlemesi ise bir diğer önemli unsur olarak gösterildi. Raporda, “Ülkede istikrarlı bir ekonomik yapının oluşması ve kredi notu açısından yatırım yapılabilir ülke grubunun hemen altında yer alması, yabancılar açısından fırsat olarak değerlendirilmektedir” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

‘Ekonominin lokomotifi olduk
İnşaat sektörünün geçen yıl da oldukça önemli bir potansiyel sergilendiğinin altı çizildiği raporda, “Yılın ilk çeyreğinde sektörel büyüme yüzde 8.3, ikinci çeyrekte yüzde 20.4, üçüncü çeyrekte yüzde 22.1 ve dördüncü çeyrekte yüzde 17.5 seviyesinde oluştu. Yıl ortalaması ise yüzde 17.1. Bu tablo inşaat sektörünün Türk ekonomisinin lokomotifi haline geldiğinin göstergesidir” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Genç mühendislere profesyonel destek
Sosyal sorumluluk projelerine yoğunlaşan isimlerden biri olan Soyak, yeni mühendis adaylarının daha iyi bir eğitim alabilmeleri için Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü (BÜYAP) ile işbirliğini devam ettiriyor. BÜYAP’ın ‘Design&Construct Çelik Köprü Yarışması’na beşinci kez sponsor olan Soyak, yeni mühendis adaylarının daha iyi bir eğitim almaları için profesyonel destek sağlıyor. Bu kapsamda 14 ile 17 Nisan 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilen yarışmada gerçek mühendisliğin prototip uygulamaları sergilendi. Projede takımlar halinde yarışan öğrenciler, tasarladıkları köprüleri, zamana karşı yarışarak kurdular.

İlk üçte Hırvatistan da var
Dört gün süren etkinliğin sonunda birinciliği İstanbul Kültür Üniversitesi’nden Steel Fighters adlı ekibin kazandığı yarışmada Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Haliç adlı ekip ikinci sırada yer alırken, yarışmaya Hırvatistan’dan katılan University of Zagreb’in Team K adlı ekibi ise üçüncü oldu.
Türkiye’nin farklı üniversitelerinden öğrencilerin takımlar olarak katıldığı yarışmada, Soyak Holding yöneticilerinden İnşaat Mühendisi Ümit Saraçoğlu da jüri üyesi olarak yer aldı. Saraçoğlu, “Gençlerin heyecanı, bizlerin tecrübesiyle birleşince, ortaya değerli çalışmalar çıkıyor” dedi.

Haberin Devamı

MyCub’un konukları arasına Ağaoğlu da girdi
Ağaoğlu Şirketler Grubu tarafından kurulan ve felsefesini spor ile eğlencenin birleştiği nokta olarak belirleyen MyClub’ın cardio show partisini izlemeye gelenler arasında işadamı Ali Ağaoğlu da yer aldı. Ağaoğlu İnşaat’ın gerçekleştirdiği tüm projelerde yer alan MyClub’ların en büyüğü olan Ataşehir MyClub’teki etkinlikte müzik eşliğinde kalp sağlığını geliştiren spor yapıldı.
Avrupa’nın da en büyüğü olduğu kaydedilen spor merkezinde bundan sonra her hafta periyodik olarak aynı etkinlik düzenlenecek. Gösteriyi izlemeye gelen gelenler arasında yer alan Ağaoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu yaptığı açıklamada, “Üyelerin yoğun katılımıyla geçen partinin enerjisini çok beğendim. Artık bu tür partiler ve yenilikler ile bundan ritüel olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Libya’daki kayba Asya ve Almanya telafisi
Libya’da yaşanan iç karışıklık nedeniyle görüşmelerini yürüttüğü iki stadyum ihalesi beklemeye alınan Zbs Alfaçelik, bu sebeple oluşan artık kapasitesini doldurabilmek için, Orta Asya Cumhuriyetleri, Irak, Rusya, Romanya, Cezayir ve Almanya’daki projeleri yakından izliyor. Şirketin bu doğrultuda 20 milyon dolarlık ciro hedefinin yüzde 70’i yurtdışı işlerden oluşacak.
Zbs Alfaçelik İnşaat Genel Müdürü Rıdvan Murat, yeni planlama hakkında şöyle konuştu: “Bu yıl Libya’nın Tripoli ve Bingazi şehirlerinde inşa edilmesi planlanan iki stadyum proje için görüşmeler sürdürülürken tüm yatırımlar durduruldu. Libya’da durum normale döndüğünde çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Ancak, bu arada gideceğimiz yeni ülkelerde endüstriyel yapılar, depolar, çok katlı çelik konutlar, iş merkezleri, stadyum ve havaalanı binaları yapmayı hedefliyoruz.”

12 şirket için daha değerleme yetkisi
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 12 şirkete, gayrimenkul, gayrimenkul projesi veya bir gayrimenkule bağlı hak ve faydaların değerlemesi hizmeti verme konusunda yetki verdi.
Yetkilendirilen yeni kuruluşlar şöyle: Çınar Taşınmaz Değerleme, Lider Gayrimenkul Değerleme, A Pozitif Gayrimenkul Değerleme, Tadem Taşınmaz Değerleme, İstanbul Gayrimenkul Değerleme, Foreks Gayrimenkul Değerleme, Respa Gayrimenkul Danışmanlık, Donatı Gayrimenkul Değerleme, Adres Gayrimenkul Değerleme, Kent Kurumsal Gayrimenkul, Zeugma Gayrimenkul Değerleme ve A Artıbir Gayrimenkul Değerleme.
Kurul ayrıca, ‘bankalara değerleme hizmeti verecek kuruluşların yetkilendirilmesi ve faaliyetleri hakkındaki yönetmelik’in intibak sürelerini düzenleyen geçici birinci maddesinin uygulanmasına devam edilmesine de karar verdi.