Ekonomi Halkbank’tan kadınlara 14.4 milyar TL’lik kredi

Halkbank’tan kadınlara 14.4 milyar TL’lik kredi

27.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Halkbank, kadın girişimci destek paketi ile 131 bin 787 kadın girişimciye 14.4 milyar TL kredi desteği sağladı. Halkbank Üreten Kadınlar Buluşmaları’nın dördüncüsü, Marmara Bölgesi’ni temsilen Kocaeli’de gerçekleşti.

Halkbank’tan kadınlara  14.4 milyar TL’lik kredi

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, bankalarının misyonlarının bir parçası olarak kadınların üretkenliklerini desteklemek, kendi iş yerlerini kurabilmelerine kolaylık sağlamak ve var olan işletmelerini daha ileriye taşımak için seferber olduklarını söyledi. Arslan, “Sağladığımız destekler, ülkemizin diğer bölgelerinde olduğu gibi Marmara Bölgesi’nde de yoğun ilgi gördü. Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova illerimizden 36 bin 847 kadın girişimcimize toplam 3.4 milyar TL kredi kullandırdık. Türkiye genelinde ise 131 bin 787 kadın girişimciye ulaşarak 14.4 milyar TL’lik kredi desteği sağladık” dedi.

Haberin Devamı

Destek sürecek

Halkbank olarak kadın girişimci sayısının ve kadın istihdamının artırılması adına çalışmalara yıl boyunca devam edeceklerini belirten Arslan, “Buluşmalarımızda kadın girişimcilerimiz ile bir araya gelerek onları yüreklendirdik ve hayallerinin gerçekleşmesine destek olduk. Üreten Kadınlar Akademisi ile girişimcilerin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak ve her an bilgiye ulaşabilmeleri adına dijital ortamda bilgi akışı sağladık. Kadın girişimciliğini geliştirmek amacıyla da Paraf Üreten Kadın Kredi Kartı hayata geçirdik” diye konuştu.