Ekonomi Harçlık Avans Nedir? Bankalarda Harçlık Avans Sistemi Nasıl Çalışır?

Harçlık Avans Nedir? Bankalarda Harçlık Avans Sistemi Nasıl Çalışır?

26.02.2021 - 05:10 | Son Güncellenme:

Harçlık avans birçok kişi tarafından kullanılan bir sistemdir. Öğrenciler harçlık avans kullanımının nasıl yapıldığı merak ediyor. Yaptıkları araştırmalarla, harçlık avansın hangi şartlarda kullanılacağını öğrenmeye çalışıyor. Harçlık avans nedir? Bankalarda harçlık avans sistemi nasıl çalışır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Harçlık Avans Nedir Bankalarda Harçlık Avans Sistemi Nasıl Çalışır

Harçlık avans, kredi alan öğrencilere sunulmuş, masrafsız bir kredi türüdür.

Harçlık Avans Nedir?

Harçlık avans öğrencilerin kullanmış olduğu bir sistemdir. Bu sistem kolay bir şekilde çalışarak öğrencilere bir fayda sağlıyor. Kredi alan öğrenciler bu parayı nasıl kullanacağı konusunda bilgi sahibi olmaya çalışıyor. Harçlık avans sistemi herkese sunulan bir sistem değildir. Bu sistemin birçok şartları bulunuyor. Aynı zamanda verilen harçlık avansının limiti bellidir. Bu limit 375 TL olarak belirlenmiştir. Öğrenciler bu parayı karttan çekim yaparak kullanamaz. Sadece alışveriş işlemlerinde kullanılan bir avans türüdür.

Kredi alan öğrenciler, belirlenen 375 TL'den yaptıkları harcamaların KYK bursundan düşeceğini bilmeleri gerekir. Masrafsız bir şekilde verilen bu ödenek, harcanan tutar kadar burs ödemesinden düşürülüyor. Acil durumlarda öğrencileri zor durumdan kurtarmak için sağlanan bir destek olarak biliniyor. Harçlık avans sisteminin kapalı olduğu kişiler mutlaka bu özelliği açtırmalıdır. Açtırmadığı durumlarda bu özelliği kullanamaz.

Bankalarda Harçlık Avans Sistemi Nasıl Çalışır?

Bankalarda harçlık avans sistemi tek yöntemle çalışıyor. Kredi bursu alan öğrencilerin banka kartlarına 375 TL'ye kadar harcama yapılabilen bir limit ekleniyor. Bu limit hesapta para olmamasına rağmen kolayca kullanılabiliyor. Yapılan dönem harcamaları, yatacak olan burs parasından kesilerek ödeniyor. Yapılan tüm harcamalarda hiç bir şekilde faiz uygulanmıyor. Burs alan kişiler bu harçlığın ister tamamını ister bir kısmını harcayarak kullanabilir. Fakat burs yattığında otomatik olarak hesaptan harcanan para kesilecektir. Bunun farkında olarak harcama yapılması, öğrenciler için iyi bir durum olacaktır.

Yazarlar