Ekonomi Harvey Nichols başkentte

Harvey Nichols başkentte

09.06.2010 - 01:12 | Son Güncellenme:

Türkiye’ye dört yıl önce İstanbul’daki Kanyon AVM’de açtığı mağazaya adım atan lüks markaların kesişme noktası Harvey Nichols’ün ikinci mağazası önceki akşam Ankara’da açıldı

Harvey Nichols başkentte

Türkiye’deki ilk yerli ortaklarının Unitim olduğunu, şu anda ise Demsa Group ile yola devam ettiklerini hatırlatan Harvey Nichols CEO’su Joseph Wan, “Demsa lükste büyümeye hevesli. Bir yıl içinde satışlar yüzde 20 arttı, memnunuz” dedi. Demsa Group Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çetindoğan üç yıl içinde Antalya ve İstanbul’un Anadolu yakasında birer mağaza açmayı planladıklarını söyledi.
Demsa Group Başkanvekili Demet Sabancı Çetindoğan’ın, Brüksel gezisinde Harvey Nichols Ankara’nın kurdelesini kesmesi için söz aldığı Emine Erdoğan, halası vefat ettiği için açılışa katılamadı. Kurdeleyi Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kesti. Her sezon 200-300 arasında markanın yer aldığı Harvey Nichols’ta 50-10 bin lira arasında değişen fiyatlarda ürünler dikkat çekti. Mağazadaki en pahalı marka olan Balmain’de 9 bin 125 liraya gömlek, 7 bin 795 liraya pantolon ve 9 bin 795 liraya tişört bulunuyor. Harvey Nichols Ankara’daki en ucuz ürün olan Wolford marka dizaltı çorabın fiyatı ise 50 lira.