Ekonomi Hastaneye gitmeye çekinene dijital sağlık

Hastaneye gitmeye çekinene dijital sağlık

26.03.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sigortacılık sektöründe faaliyet gösteren asistans şirketi Tur Assist, sağlık alanında Dijital Sağlık Platformu'nu hizmete açtı. Platform sayesinde özellikle koronavirüs nedeniyle sağlık kuruluşlarına gitmekten kaçınan kişiler branşında uzman doktorlarla, bulundukları yerden, canlı internet bağlantısı yaparak, görüntülü konuşabiliyor veya mesaj ile iletişime geçebiliyor.

Hastaneye gitmeye çekinene dijital sağlık

 

Şirket, platformu sadece sigorta şirketlerinin müşterilerine değil benzer hizmeti sağlamak isteyen sektörlerin müşterilerine de sunuyor. Sağlık sorunu yaşayan kişilere online acil doktoru ve dahiliye uzman doktoruyla görüşme imkânı sağlıyor. Platform, sağlık sorunlarına göre görüşülmesi gereken branşları belirleyerek, kadın doğum, kulak burun boğaz, nöroloji, göğüs hastalıkları, çocuk doktoru, psikolog, pedagog ve diyetisyen gibi uzman hekimlerden randevu alma sistemine yönlendiriyor.

Haberin Devamı

Tur Assist Genel Müdürü Nevra Yener, platform hakkında şu bilgileri aktardı:

"Tur Assist olarak alt yapısı ve uzman doktorların randevu sisteminin hazır olduğu Dijital Sağlık Platformu'muzu özellikle bu dönemde aktifleştirmemizin temel nedeni ise hem sağlık kuruluşlarına gitmekten tedirgin olan kişiler için hem de sağlık çalışanlarını, bu dönemdeki hassasiyetten dolayı, meşgul etmemek adına sigorta şirketlerine sunmak."

Acil yönlendirme imkânı

Sağlık sorunu yaşayan kişiler, dahiliye, acil, kadın doğum, kulak burun boğaz, nöroloji, göğüs hastalıkları, çocuk doktoru, diyetisyen, pedagog ve psikoloğa hem şikayetini anlatabiliyor ve şikayetli bölgeyi gösterme imkânı buluyor. Uzman doktorlar acil durumlarda hastane yönlendirmesi yapabiliyor.