Ekonomi Hazine Bakanı Paulson: Mümkün olduğu kadar çabuk bir araya gelmeliyiz

Hazine Bakanı Paulson: Mümkün olduğu kadar çabuk bir araya gelmeliyiz

30.09.2008 - 09:40 | Son Güncellenme:

.

Hazine Bakanı Paulson: Mümkün olduğu kadar çabuk bir araya gelmeliyiz

ABD’de kurtarma planının reddedilmesini değerlendiren Hazine Bakanı Henry Paulson, ülkenin finansal sistemini kurtarmaya yönelik bir planın "acilen çıkarılması gerektiğini" belirtti ve bunun için "Kongre ile çalışma yapacağını" söyledi.
Paulson, gelişme üzerine Başkan George W. ile görüştü ve ardından gazetecilere yaptığı açıklamada planın çıkarılması için çok çaba gösterdiklerini belirtti. Paulson, "çok çalışmıştık ama başarısızlığa uğramasına göz yumulması da bir o kadar önemli oldu" dedi.
Cumhuriyetçi ve Demokrat Kongre liderleriyle, plan üzerinde mutabakat sağlanması için günler süren çalışmalar yapan Paulson, "kendileriyle, plan üzerinde çalışmak amacıyla acilen yeniden bir araya geleceğini" belirtti. "Mümkün olduğu kadar çabuk bir araya gelmeliyiz" diyen Paulson, "son bir kaç gündür mali piyasalarımızda ciddi bir kargaşa gördük, buna burada, Washington Mutual ve Wachovia’nın, Avrupa’da da iki önemli finansal kuruluşun çöküşü de dahil" ifadesini kullandı.
Paulson, Hazine’nin, Merkez Bankasının ve ilgili kuruluşların, piyasaların problemlerini giderici yönde ellerinde önemli bir çok araç bulunduğunu, ekonomiyi ve piyasaları korumaya yönelik gereken her aracın kullanıldığını, ABD bankacılık sisteminin var olan baskılara karşın yine de iyi durumda olduğunu kaydetti.

Yazarlar