Geri Dön
EkonomiHedef 10. yılda 300 restoran

Hedef 10. yılda 300 restoran

Tavuk Dünyası, 10’uncu yılında Türkiye genelinde 300 restorana ulaşmayı hedefliyor. Yönünü Avrupa’ya çeviren şirket, yurt dışında 25 restorana ulaştı.

Hedef 10. yılda 300 restoran

EKONOMİ SERVİSİ - Tavuk Dünyası CEO’su Volkan Mumcu, “10 yıl gibi kısa sürede önemli bir başarı hikayesine imza attık. 2022’de de büyümeye devam ediyoruz. 2022 sonu için hedefimiz 2 milyar TL ciroya ulaşarak, 25 milyon müşteriyi restoranlarımızda ağırlamak” dedi.

52 ilde 264 restoran

Türkiye’nin 52 ilinde 264, yurt dışında da 25 restorana sahip olduklarını belirten Mumcu, şunları söyledi:
“Pandemiye rağmen yatırıma ara vermedik, bu dönemde 54 yeni restoran açılışı gerçekleştirdik. 4 bin kişiye yaklaşan insan kaynağımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2021’i, pandeminin sektörümüzde yarattığı etkileri doğru yöneterek tamamlamıştık. 2022 ilk çeyrekte de ara vermeden 10 yeni restoranımızın açılışını gerçekleştirdik. Yılın kalan döneminde de büyümemize ivme kazandırarak, yıl sonuna kadar hedeflediğimiz 300 restoran sayısına ulaşacağız.”

Yurt dışı atağı

Yurtdışındaki ilk restoranı 2016’da açtıklarını ve 2022 itibariyle 25 restorana ulaştıklarını belirten Mumcu, şöyle konuştu:

“Yönümüzü Avrupa’ya çevirdik. Türkiye’de doğup global bir marka olmak, ülkemizdeki başarı yolculuğumuzu yurt dışında da devam ettirmek en büyük amacımız. Birçok ülkeden franchising talebi alıyoruz. Avrupa ülkelerini yakından inceliyor ve değerlendiriyoruz” dedi.

Mumcu, pandeminin derin etkilerinin hissedildiği 2020 yılında, lojistik operasyonu daha verimli hale getirmek amacıyla Ankara Başkent OSB’de 30 milyon liralık yatırımla üretim tesisi kurduklarını hatırlattı.