Ekonomi HEKTAŞ, Agriventis ve Arma İlaç’ı alıyor

HEKTAŞ, Agriventis ve Arma İlaç’ı alıyor

31.12.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

OYAK Tarım Hayvancılık şirketlerinden HEKTAŞ, kuraklığa karşı toleranslı tohumlar geliştiren Avustralya kökenli Agriventis Technologies ve veteriner tıbbi ürün üretimi yapan Arma İlaç’ı satın alma kararı verdi.

HEKTAŞ, Agriventis ve Arma İlaç’ı alıyor

HEKTAŞ, Agriventis hisselerinin yüzde 51’ini, Arma İlaç’ın ise tamamını bünyesine katmayı amaçlıyor. HEKTAŞ’tan yapılan açıklamada şöyle denildi:

Haberin Devamı

“HEKTAŞ, 2007 yılında Avusturalya’da girişim sermayesi olarak kurulan Agriventis şirketinin yüzde 51 hissesini alarak tohum alanında yurt dışı Ar-Ge iş birliklerinin güçlendirilmesini ayrıca kurak ve yarı kurak alanlarda yetişebilecek verimli ve çok çeşitli tohum geliştirme gibi Türkiye’de pek yaygın olmayan Ar-Ge çalışmalarına imza atmayı hedefliyor. HEKTAŞ, Agriventis ile öncelikli olarak sözleşmeli çiftçilik yöntemi ile maş fasulyesi (mung bean) üretimine başlayacak.”

Öte yandan hayvancılık tarafında da ciddi atılımlar içinde olan HEKTAŞ’ın satın almayı planladığı Arma İlaç, 11 milyon kutu yıllık üretim kapasitesine sahip. Arma İlaç ile iş birlikleri ve Ar-Ge faaliyetleriyle sahip olduğu veteriner tıbbi ürün portföyünü zenginleştirmeyi hedefleyen HEKTAŞ, hayvan sağlığı alanındaki gücünü ve hem yurt içi hem de yurt dışı pazarlardaki payını artırmaya odaklanacak.