Ekonomi HELENIUM’U SERİYE BAĞLADI SON DURAĞI KURTKÖY OLDU

HELENIUM’U SERİYE BAĞLADI SON DURAĞI KURTKÖY OLDU

22.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Helenium markasıyla birçok proje yapan Başarır İnşaat, şimdi de Kurtköy’de Helenium Wings’i satışa çıkardı. Daire ve villalardan oluşan 388 konutluk projede yüzde 10 indirim ve 24 ay sıfır faiz uygulanıyor

HELENIUM’U SERİYE BAĞLADI SON DURAĞI KURTKÖY OLDU


Helenium markalı konut projelerine devam eden Başarırı İnşaat, yeni adres olarak seçtiği Kurtköy’de Helenium Wings projesini satışa sundu. Başarır İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Alptekin Başarır, hayata geçirdikleri Helenium Park, Helenium Life, Helenium Sun, Helenium Plaza ve Helenium Twins gibi projelerin ardından 388 konuttan oluşan Helenium Wings’in inşaatına başladıklarını belirterek, daire, villa ve mağazalardan oluşan projenin farklı ihtiyaçlara tek bir çatı alında çözüm getireceğini söyledi.
Başarır, projelerini yaparken farklılık getirmeye ve lokasyona önem verdiklerini anlatarak, “Şimdiye kadar 1500’ün üzerinde daire ve iş merkezi teslim ettik. Devam eden projelerdeki ünite sayımız ise 1000 civarında. Bunların hepside iyi lokasyonlarda yer alıyor” dedi. Başarır, Kurtköy’ü planlı gelişmesi, depreme dayanıklılığı ve sağlam altyapısı nedeniyle tercih ettiklerini belirterek, “Bölge hızla gelişiyor. Proje yapmaya uygun araziler var. 30 bin kişilik teknoloji merkezi kuruluyor. Sabiha Gökçen her geçen gün etkisini artırıyor. Biz de yatırımımızı yaparak talepleri karşılamaya karar verdik. Bölge 5 yıl içinde çok daha fazla gelişecek” diye konuştu.

Lansmana özel fiyat
Başarır, projeyi lansmana özel fiyatlarla satışa sunduklarını belirterek, bu kapsamda peşin alımlarda yüzde 10 indirimin yanı sıra, 24 ay sıfır faiz uyguladıklarını da açıkladı. Villa, stüdyo ve daire alternatiflerinin yer aldığı 50 milyon yatırım değeri olan projede 72 bin ile 900 bin lira arasındaki dairelerin metrekare fiyatının ise 2 bin 100 ile 3 bin lira arasında olduğunu söyledi.
Başarır, 24 ayda inşaatı tamamlayıp konutları teslim edeceklerini vurgulayarak, 4 banka ile anlaştıklarını ve bu sayede konut kredisi kullandırdıklarını dile getirdi. Projede oturum başladığı zaman aidatların 100 ile 150 lira arasında olmasını öngördüklerini belirten Başarır, projedeki 257 metrekarelik villaları 830 bin ile 900 bin liradan sattıklarını kaydetti. Başarır, projedeki prim potansiyelini ise yaklaşık yüzde 40 olarak öngördüklerini dile getirdi.

Haberin Devamı

Proje atağı sürüyor

Alptekin Başarır, Kurtköy’de 10 ile 15 dönümlük 2 arsalarının daha bulunduğunu ve yeni yatırım planları olduğunu söyledi. Başarır, kentsel dönüşüm projelerine yabancı olmadıklarını ve daha önce Kartal’da önemli dönüşüm projeleri yaptıklarını belirterek, “Kentsel dönüşümle yine ilgileniyoruz. Kartal, Fikirtepe ve Üsküdar’da çalışmalarımız var” dedi. Yeni projelerinin devreye girmesiyle birlikte yurt dışı satışlarına da ağırlık vereceklerinin altını çizen Başarır, Kuzey Farika ya da Orta Doğu’da satış ofisi açacaklarını söyledi. Uskumruköy Talya Konakları projelerine devam ettiklerine dikkat çeken Alptekin Başarır, ayrıca Cezayir’de 100 konutluk bir projeyi de 6 ay içinde devreye alacaklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Hem daire hem villa var

16 bin 500 metrekare arsada yapılan Helenium Wings’in bina oturum alanı 5 bin 400 metrekare. Projede yaklaşık 12 bin metrekarelik yeşil ve sosyal olanlar bulunacak. A, B, C, D, E ve F bloklarından oluşacak proje genelinde 49 stüdyo, 146 tane 1+1, 132 tane 2+1, 18 tane 3+1, 12 villa ve 31 tane de dükkân yer alıyor. Yeşil bina sertifikası için başvuru hazırlığı yapılan projede fitness, cafe, vitamin Bar, sauna, masaj, hamam ile açık ve kapalı havuz ile 350 otopark yer alıyor.

GÜNÜN PROJESİ / MARMARA EVLERİ 3

Beylikdüzü’nde geniş ev arayanlara 396 konut

İhlas Yapı tarafından inşasına başlanan Marmara Evleri 3, İstanbul’un hızla gelişen semtlerinden biri olan Beylikdüzü’nde yükseliyor. 47 bin 102 metrekare arsa üzerinde inşası devam eden projede toplamda 396 konut yer alıyor.
Dairelerin dışında 38 adet ticari üniteye de yer verilen projede, geniş peyzaj alanları bulunuyor. Projede, tamamı 3+1 olmak üzere 2 adet ve yine tamamı 4+1’lerden olmak üzere 5 adet, toplamda 7 blok yer alıyor. Bloklar arasında 80-90 metre mesafeler bırakılarak geniş yaşam alanlarının yaratıldığı projenin mimarisini İhlas Yapı Holding proje grubu üstleniyor.
Projeye özel oranlarla, banka ve finans kurumları ile 120 aya kadar vade imkânı sunulan Marmara Evleri 3’te, kapalı yüzme havuzu, sauna, Fin hamamı, Fitness center dışında step-aerobik salonları, açık spor sahaları ve bisiklet yollarına yer veriliyor.
Bölgenin en büyük cadde çarşısının da yer alacağı projede banka ve eczane gibi çeşitli ticari ünitelerle birlikte ünlü markaların bulunduğu mağazalar, restoran ve kafe alanları da tasarlanıyor. Projenin teslim tarihi ise Kasım 2013 olarak planlanıyor.

Haberin Devamı

YAKIN PLAN
Yeri: Beylikdüzü
YAPIMCI FİRMA: İhlas Yapı
TESLİM TARİHİ: Kasım 2013
KONUT SAYISI: 396
KONUT TİPİ: 3+1,4+1

Demir İnşaat, 908 konutluk yeni projeyi ön satışa çıkardı

Gayrimenkul sektöründe 28 yıldır faaliyet gösteren Demir İnşaat, yoğunluklu olarak faaliyet gösterdiği Beylikdüzü’nün merkezinde yeni projesi Demir Romance’i hayata geçirmeye hazırlanıyor.
Bugüne kadar çok sayıda projeye imza attıklarını belirten Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Demir Romance için ön talep sürecini başlattıklarını açıkladı. Hamit Demir, 8 blokta toplam 908 konut ve 60 ticari birimden oluşan Demir Romance’te, ön talebe özel olarak konutları metrekaresi 2 bin 200 liradan başlayan fiyatlarla sattıklarını söyledi.
Temelleri önümüzdeki aylarda atılacak olan Demir Romance’te resmi satışların ise eylül ayında yapılacak lansmanla birlikte başlayacağını ifade eden Hamit Demir, 2015’te sahiplerine teslim edilecek projede, 1+1’den 4.5+2’ye kadar çeşitli büyüklük ve özelliklerde daire seçenekleri bulunduğunu kaydetti.
Hamit Demir, projenin yeri, konumu ve konseptiyle oldukça ilgi göreceğini belirterek, beklenenin üzerinde prim yapacağını da tahmin ettiklerini vurguladı.

35 bin m2’de yükselecek
Beylikdüzü'nün merkezi lokasyonunda, E-5 karayoluna cepheli, Bizimkent ve metrobüs durağının yanında inşa edilen Demir Romance, toplam 159 bin 211 brüt metrekarelik inşaat alanına ve 35 bin metrekarelik arazi büyüklüğüne sahip.
Projede, yeşil alanlara 20 bin metrekare, sosyal kulübe ise 5 bin 141 metrekare ayrılıyor.
Projedeki sosyal kulüp içinde açık ve kapalı havuz, iki tenis kortu, bir basketbol sahası, squash, dans eğitim merkezi, içerisinde hamam, sauna, şok duş ve buhar odası bulunan SPA merkezi, fitness ve diyetisyen hizmeti ve bilardo salonları yer alıyor.
Ayrıca projede bulunan terzi, bay-bayan güzellik merkezi, sinevizyon, oyun odaları ve kuru temizleme ile konut sahiplerinin her türlü ihtiyacı karşılanıyor. Çocukların da unutulmadığı projede servis bekleme odası ve bir de kreş bulunuyor.

Haberin Devamı

Emlak alım-satımında ‘güvenilir şirket’ önerisi

Haberin Devamı

Yabancıya gayrimenkul satışını düzenleyen mütekabiliyet yasasıyla ilgili değişiklikler gayrimenkul sektöründeki beklentileri artırırken, bu beklentilerin karşılanması için de çeşitli düzenlemeleri yapılması gerekiyor.
Gayrimenkul hukukuyla ilgili yıllardır çalışmalarda bulunan Avukat Saba Özmen de sadece mütekabiliyetle ilgili düzenlemelerin yeterli olmadığını belirterek, tüm Avrupa ve Amerika’da gayrimenkul satışında trusty company (güvenilir şirket) uygulamasıyla güvenli bir para transferi sağlandığını vurguladı.

Tapuda satış riskli
Özmen, tapuda 10 milyon dolarlık gayrimenkul satışının bile çok riskli bir şekilde yapıldığını belirterek, “Siz milyon dolarlara mülkünüzü satıyorsunuz ama tapudan çıkınca satıcı paranızı ödemezse yasaya göre paranızı almış görünüyorsunuz. Böyle bir satış tarzı olamaz” dedi. Özmen, yabancıların gayrimenkul alırken, bu tarz şirketlerle çalıştıklarını ve her türlü hukuki desteği aldıklarının altını çizerek, “Türkiye’de artık bunun gibi güvenli uygulamalara başlamalı. Bununla ilgili altyapı çalışmalarını tamamladım. Bankaların bu işin içine girip bu hesapları oluşturmaları gerekiyor. Ayrıca sektörün sivil toplum kuruluşlarının da bu uygulamaların gelişmesine destek olması gerekiyor” diye konuştu.

Garantili hesap yok
Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı, Avukat Ali Güvenç Kiraz da, mütekabiliyetin yanı sıra ek düzenlemeler yapılması gerektiğinin altını çizerek, şunları söyledi: “Türkiye’den gayrimenkul alacak olan yabancı geldiğimde parayı nereye yatıracağım diyor. Ama Türkiye’de böyle bir garantili bir hesap yok. Tapuda aldım verdimlerle bu iş olmaz. Gayrimenkul alırken dolandırılabilirsiniz” dedi.

Ödüllü projenin yeni yüzü Tuğçe Kazaz oluyor

Bay İnşaat’ın 42 Maslak projesi için hazırlanan iş makinelerinin ödüllü açık hava reklamları, MediaCat Out of Home Awards’da iki büyük ödül aldı.
Tuğçe Kazaz’ın 42 Maslak Sanat Sosyal Sorumluluk Projeleri’nde yer alacağını belirten Bay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Erol Özmandıracı, “Sanat projenin ana konsepti. Bu nedenle her aşamasında, her çalışmasında sanat olacak. Tuğçe Kazaz da sosyal sorumluluk projelerimizin yüzü olacak” dedi. ‘Yaşam başlı başına sanattır’ konseptinden hayat bulan 42 Maslak projesinin şantiyesinde objektifler karşısına geçen Tuğçe Kazaz, fotoğraftaki gibi ödül alan iş makineleri ile 70 metreye çıkıp poz vermişti.




Soyak, en yavaş bisiklet kullanımını teşvik etti

Soyak, 16-18 Mayıs’ta Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirilen GreenFest’in destekçileri arasında yer aldı. Greenfest kapsamında gerçekleştirilen bez torba boyama, geri dönüşüm atölyeleri, bisiklet yarışları gibi birçok aktivitenin düzenlendiği festivalde Soyak, bisiklet yarışmaları etkinliğine destek verdi.
3 turdan oluşan ve üniversite öğrencilerinin katıldığı yarışmada alışılandan farklı olarak ‘en yavaş bisiklet’ kullanan öğrenciler yarıştı. Bisiklet yarışmalarında 3 turda toplam 75 kişi yarıştı. İlk turun birincisi Kübra Derya, ikinci turun birincisi Mert Gündüz, üçüncü turun birincisi ise Emre Alemdar oldu. Üç turun da birincileri bisiklet ödülünü alırken, yarışa katılan tüm öğrencilere de bisiklet kaskları hediye edildi.

Arsası olana 15 günde yazlık konut inşa ediyor

Pratik hazır konut markası Nestavilla, ayda 488 lira taksitle ev sahibi olma fırsatı sunuyor. Arsası olana evini 15 gün içerisinde kuran Nestavilla, kişiye özel projeler de üretiyor.
Yapılan açıklamaya göre Nestavilla’nın en çok tercih edilen modellerinden biri olan Melisa, 31 bin 500 liraya satılıyor. 7 metrekarelik terası ile birlikte 68 metrekare olan 2+1 odalı Melisa modeline, 7 bin 878 lira peşinat verdikten sonra ayda 488 lira ödeyerek de sahip olunabiliyor. Türkiye’nin her bölgesinin iklim koşullarına uygun olarak üretilen Nestavilla, aynı zamanda kolayca sökülüp taşınabiliyor.

Rixos Pera İstanbul ile 9 ayda 4 otel açılışı yaptı

Rixos Hotels zincirinin İstanbul’daki ikinci halkası Rixos Pera İstanbul kapılarını açtı. Son dokuz ayda Antalya, İstanbul ve Dubai’de olmak üzere 4 otel açılışını gerçekleştiren Rixos Hotels’in yeni oteli 116 lüks odasıyla açıldığı ilk gün itibariyle yüzde 100 doluluğa ulaştı.
İstanbul’un turist sayısı ve gelir olarak en hızlı gelişen şehirlerden biri olduğuna dikkat çeken Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, “Oda başına düşen gelir artışlarına baktığımızda son bir yılda Avrupa'daki en etkileyici büyüme Türkiye, Romanya, Polonya ve İrlanda'da kaydedildi. Türkiye’den doğan uluslararası bir marka olarak İstanbul’un en özel bölgelerinden bir olan Pera’da yerimizi aldık. Bölgenin en özel binasını yeniden yaşatmaya başladık” dedi.