Ekonomi Hem çevreciler hem de şirin

Hem çevreciler hem de şirin

01.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Otomotiv dünyasının önde gelen ve ilginç fuarlarından olan Tokyo Motor Show, basın günleriyle kapılarını açtı

Hem çevreciler hem de şirin

Japon üreticiler, 11 Mart’daki deprem ve tsunami felaketleri, Tayland’taki sel felaketinin yanı sıra Japon yeni ile yaşadıkları sorunları geride bırakarak ileriye yönelik umutlarını bu fuarda sergilemeye çalışıyorlar. Elektrikli ve hibrit otomobillerin ağırlıkta modeller olduğu yenilikler arasında Suzuki Q-Concept, Toyota T-Brain, Daihatsu FC-Sho Case, Nissan PIVO3, Honda Micro Commuter Concept gibi ilginç ve fütüristik konseptler büyük ilgi çekiyor.
12 ülkeden 179 firmanın katıldığı fuarda Volkswagen, BMW, Mercedes ve Porsche, Renault, Peugeot, Citroen, Jaguar, Land Rover, Hyundai’nin yanı sıra bazı Amerikan markaları da yerini almış durumda. Fuar, 11 Aralık’a kadar açık kalacak.

Haberin Devamı

‘Fiat-Gucci’ geldi
İtalyan üretici Fiat ve modacı Gucci’nin işbirliğiyle ortaya çıkartılan “Fiat 500 by Gucci” versiyonu, 18 bin 500 euro’dan başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sunuldu. Araç için özel bir mini shoowroom oluşturulacak, özel müşteri temsilcisi uygulaması başlatılacak. Bu modelle ilgilenen 200 müşteri bulunduğu, bu yıl 400 adet satılmasının planlandığı bildirildi.