EkonomiHem öğrenciye hem öğretmene staj fırsatı

Hem öğrenciye hem öğretmene staj fırsatı

07.05.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

İSO Vakfı'ndan meslek yüksekokulu öğrencilerine staj imkanı sağlamak için bilgi bankası kuruyor.

Hem öğrenciye hem öğretmene staj fırsatı




İstanbul Sanayi Odası Vakfı (İSOV) staj yapmak isteyen meslek yüksekokulu öğrencilerinin bilgi verilerini toplamak için bir bilgi bankası organize etti. Haziran ayında tamamlanması planlanan bilgi bankası sayesinde sanayiciler istedikleri elemanı, öğrenciler de aradığı işyerini daha kolay bulabilecek. Bu program yoluyla her iki tarafta kendilerine gelen talepleri, herhangi bir bilgisayardan internet bağlantısı ile İSOV'un web sitesine girerek kontrol edebilecek. Gerekli tüm bilgiler başvuru sırasında sisteme girdiğinden, kişiler ve kuruluşlar İSOV Merkezi ile olduğu kadar kendi aralarında da rahatça bağlantı kurabilecek. Bu çalışma için İSOV Genel Merkez olmak üzere Meslek Yüksekokulları, Odalar, Sendikalar ve diğer kurumlar arasında internet ağı oluşturulacak.
iSOV bu hizmet yoluyla Meslek Yüksekokulları ve Endüstriyel kuruluşlar arasında sürekli ve esnek bir iletişim hattı kurmayı hedeflemiş. Bu program sayesinde Meslek Yüksekokulu öğrencilerinini staj kontenjanı temini ve mezuniyet sonrası işe yerleştirmesi kolaylaşacak.

Öğretim görevlilerine de staj var

İSOV sadece öğrencileri değil onları eğitenleri de düşünüyor. Vakıf, öğretim elemanlarının sanayiyi tanımaları ve sektöre katkı sağlamaları için "Endüstri Deneyimini Arttırma" adı altında bir program düzenliyor. 1998 yılında başlayan uygulamada 21 meslek yüksekokulu öğretim görevlisine bir ay süreyle sanayi kuruluşlarında çalışma imkanı sağlanmış. 1999 yılında bu sayı 100'e çıkarılmış. Ancak deprem nedeniyle sadece 60 öğretim görevlisi programı tamamlayabilmiş. Bu yıl da bu program çerçevesinde 105'i meslek yüksekokullarından, 25'i endüstri meslek liselerinden olmak üzere toplam 130 öğretim görevlisine 15 gün süreyle eğitim verilecek. Bu programın öğretim elemanlarının görevlendirilme kısmını YÖK, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, endüstri kuruluşlarında kontenjan sağlama kısmını ise illerin Sanayi Odaları üstleniyor. Bu programda yer alan öğretim üyelerinin yol ve günlük harcamaları YÖK tarafından karşılanıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler