Ekonomi Hem tatil, hem yatırım

Hem tatil, hem yatırım

04.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Antalya sadece turizmle değil ticaret ve sağlık alanındaki yatırımlarla da anılır oldu. TSKB Gayrimenkul Değerleme verilerine göre, çevre yolu projeleri, ticaret ve sağlık yatırımları ile kentsel dönüşüm çalışmaları, bölgeye nüfus çeken önemli unsurlar olarak öne çıkıyor. Ayrıca, planlaması yapılan Şehir Hastanesi de önemli bir mega proje olarak bölgede dikkat çekiyor.

Hem tatil, hem yatırım

Konut bölgesi olarak şehirde Kepez Santral mahallesi, nitelikli konut projeleri ile bilinen Duacı, Göçerler, Göksu mahalleleriyle Konyaaltı sahil yolu bölgesi, havalimanı bölgesi, villa tarzı yapılaşmaların da olduğu Döşemealtı ilçesi geliyor.

Haberin Devamı

Ruslar, İngilizler başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden yatırımcı çeken Antalya, bugüne kadar ticari faaliyette olduğu pek çok ülke vatandaşı tarafından yakından tanınıyor ve takip ediliyor.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Ocak 2018 istatistiklerine göre ise Antalya’da konut satışı bir önceki yılın ocak ayına göre yüzde 11.4 oranında artarak 4 bin 819 olarak gerçekleşti. İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra konut satışında en yüksek paya 4’üncü il olan Antalya, yabancılara konut satışında ise 2’nciliğini koruyor.