Ekonomi Herşeyi 'otomat'a bağladı

Herşeyi 'otomat'a bağladı

11.12.2009 - 10:51 | Son Güncellenme:

.

Herşeyi otomata bağladı

Elektral Elektromekanik Sanayi ve Ticaret A.Ş, midyeden 5 kiloluk kömür paketine, ecza ürünlerinden seks ürünlerine kadar pek çok ürünün satıldığı, çeşitli boyutlarda otomat üretiyor.

CNR Expo’da düzenlenen 7. Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı’ndaki stantlarında AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Elektral Elektromekanik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Elektronik Mühendisi Dr. Erdem Dinçsoy, 1978 yılında kurulan şirketin İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösterdiğini söyledi.

Faaliyet alanlarının, savunma sanayi ve otomat üretimi olmak üzere ikiye ayrıldığını ifade eden Dinçsoy, üretimlerinin yüzde yüz yerli olduğunu belirtti.

Geçmiş yıllarda yüksek enflasyondan dolayı Türk Lirası’nın sürekli değişmesi nedeniyle otomat üretimine bir süre ara verdiklerini, enflasyonun düşmesiyle son 5-6 senedir bu konunun tekrar canlandığını ve otomat üretimi için yaklaşık 3 milyon dolarlık yatırım yaparak yeni bir fabrika kurduklarını anlatan Dinçsoy, ürettikleri otomatların bozuk paranın yanında kağıt para ve mobil ödeme sistemleriyle de çalıştığını ifade etti.

Dinçsoy, "Turkcell ile bu konuda işbirliğimiz başladı. Turkcell numarasına, ürün ve otomat numarasını yazarak mesaj atıyorsunuz. Otomatik olarak ürün veriliyor. Bu, faturanıza otomat satışı olarak yansıyor" dedi.

Dinçsoy, otomatların 32 çeşit para tanıyabildiğini, müşteri hangi ülkenin parasını isterse ürünü ona göre ayarlayabildiklerini kaydetti.

Milten Holding’e kömür otomatı ürettiklerini ifade eden Dinçsoy, bu otomatlarda 5 kiloluk kömür paketlerinin satıldığını söyledi.

-MİDYE OTOMATI-

Haberin Devamı

Erdem Dinçsoy, "Emido midye için midye otomatı ürettik. Buna çiğ köfte ve şalgam da konuyor. Otomatların soğutması da var. İzmir üniversitesinde çalışıyor. Sonuçtan çok memnunlar" diye konuştu.

Dinçsoy, tişört otomatı, prezervatif otomatı ürettiklerini, pingpong otomatı, saç düzleştirici otomatı, kontör otomatı yaptıklarını ifade ederek, bu alanda yeni projeler geliştiren girişimcilerin KOSGEB desteği de alabildiklerine dikkati çekti.

Dinçsoy, "Elektral şirketi, KOSGEB’in girişimcilik desteğini alarak kendisine gelen girişimcilere yeni iş fırsatları sunuyor. Sloganımız da ’o çalışsın siz kazanın’ şeklinde" dedi.

-ECZANE OTOMATI-

Polonyalı bir firmaya eczane otomatı üretmeye başladıklarını bildiren Dinçsoy, "Burada çeşitli ilaçlar, hijyenik pedler, ateş düşürücü, soğuk algınlığı ilaçları gibi ürünler yer alacak. Bu dünyada ilk. Yıl sonuna kadar 100 civarında otomat sevkıyatı yapacağız" diye konuştu. Dinçsoy, Polonya’ya seks ürünleri otomatı da yaptıklarını, onu da bu yıl sonunda Eczacı otomatı ile birlikte vereceklerini belirtti.

Erdem Dinçsoy, Dardanel ile görüşmelerinin sürdüğünü, Dardanel ile metrolarda proje yapma imkanı doğabileceğini kaydetti.

Şu anda 200-300 müşterileri bulunduğunu ifade eden Dinçsoy, otomatların fiyatının 230 avro ile 3 bin avro arasında değiştiğini söyledi.