Ekonomi Hilltown’ı açıyor yatırıma yüklenecek

Hilltown’ı açıyor yatırıma yüklenecek

18.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da 250 milyon euro’luk Hilltown’ın açılışına hazırlanan Rönesans Gayrimenkul, yatırımda hız kesmiyor. Yeni projelerle ilgilenen firma, 2020’ye kadar 1.5 milyar euro’luk projeye daha imza atmayı planlıyor

Hilltown’ı açıyor yatırıma yüklenecek

Rönesans Gayrimenkul Yatırım (RGY), 250 milyon euro’ya mal olan İstanbul Küçükyalı’daki 200 mağazalık Hilltown Alışveriş Merkezi’ni 27 Ekim’de açacağını duyurdu. Alt katları kapalı üst katları açık olan AVM, Anadolu Yakası’nın yeni cazibe merkezi olmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Rönesans Gayrimenkul Genel Müdürü Hasan Şimşek, yapımı yedi yıl süren AVM’de alışveriş ve eğlence kasabası konseptinin bulunduğunu ve yüzde 40’ının açık alandan oluştuğunu belirterek, ilk yıl için 12 milyon ziyaretçi hedeflediklerini söyledi.

AVM’deki mağazalarının yüzde 96’sının kiralamasını yaptıklarını dile getiren Şimşek, “En fazla açık alana sahip projelerden biri. Cadde ve sokaklarıyla insanların sosyalleşeceği, rahatça vakit geçireceği alan yarattık. Yeme-içme ve eğlence alanlarıyla dikkat çeken bir proje. Çocuklar için 1.600 metrekare açık oyun alanı var. Çok amaçlı bir konser alanı da ziyaretçileri bekliyor” dedi.

Bugüne kadar 9 AVM projesine imza atan Rönesans Gayrimenkul Yatırım, 13 AVM’nin de geliştirilmesinde yer aldı. Firma, yeni yatırımlar için de çalışmalarını sürdürüyor. 7 şehirde Optimum, Piazza ve Kozzy markalı alışveriş merkezleri bulunuyor.

Haberin Devamı

1.5 milyar euro

Rönesans Gayrimenkul Başkan Yardımcısı Murat Özgümüş, İstanbul Maltepe’de de 350 milyon euro tutarında bir AVM projelerinin yapım aşamasında olduğunu anımsatarak, “Başka şehirlerde de araştırmalarımız sürüyor. Bursa ve Antalya’da arsamız var. Bütün şehirlere bakıyoruz. AVM’lerde kentsel dönüşümle de ilgileniyoruz. Eski AVM’leri yenileme üzerine de çalışıyoruz. Doğru proje bulduğumuz her yere bakıyoruz” açıklamasını yaptı. AVM sayısında doygunluğa ulaşıldığı görüşüne katılmadıkalrını ve fark yarattıkları sürece AVM yatırımına devam edeceklerini vurgulayan Özgümüş, önceliklerinin Türkiye olduğunu yurt dışını ise düşünmediklerini kaydetti. Yatırım rakamlarına da değinen Özgümüş, “Devam eden projelerimizin yatırım tutarı 900 milyon euro. 2020 yılına kadar ise 1.5 milyar euro’luk yatırıma imza atmış olacağız” dedi.

Markalar yerini aldı

Hilltown’da yer alacak markalar arasında H&M, Zara, Boyner, LCW, Vakkorama, Saat&Saat, Yargıcı, Mavi, Bershka, İpekyol, Timberland, Swarovski, Armani Exchange, Ramsey, Koton, Beymen, Macfit gibi markalar bulunuyor. Yeme içme alanlarında da zengin seçenekler sunuluyor. AVM’de 40 tane kafe, restoran bulunuyor. Bunlar arasında Vakko Patisserie, Big Chefs, Midpoint, Michelle, Happy Moon’s, SushiCo, Polonez Brasserie gibi markalar var. AVM’nin yüzde 20’si kafe ve restoranlara ayrılmış durumda. Mars Sinema Group ise, 9 yeni Cinemaximum salonuyla alışveriş merkezinde yer alacak. Imax, seyir keyfini atıran Screen X ve ev konforunu sinemaya taşıyan Gold Class salonları Hilltown seyircisiyle buluşacak.

Haberin Devamı

Hilltown’ı açıyor yatırıma yüklenecek

Ulaşımda kolay yerde

İstanbul Küçükyalı’daki Hilltown, ulaşım kolaylığıyla da dikkat çekiyor. Küçükyalı metrosuna 250 metre mesafede bulunuyor. İstanbul Ticaret Üniversitesi, yeni yapılacak Marmara Üniversitesi yerleşkesi, Turkcell, Bosch ve TED Rönesans Koleji gibi yerleşkelere de komşu durumda. Sahile 10, metro bağlantısı ile Kadıköy’e 15, Sabiha Gökçen’e 30, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne 15 dakika uzaklıkta yer alıyor.