Ekonomi Hisarcıklıoğlu’na Alman Devlet Nişanı

Hisarcıklıoğlu’na Alman Devlet Nişanı

10.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na, Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz tarafından bu ülkenin “Devlet Nişanı” takdim edildi.

Hisarcıklıoğlu’na  Alman Devlet Nişanı

EKONOMİ SERVİSİ - Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı, Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği’nde düzenlenen Almanya Federal Cumhuriyeti Devlet Nişanı Takdim Töreni’nde yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki iş birliğinin önemine dikkati çekti.

Haberin Devamı

Türkiye ile Almanya arasında köklü tarihi, ekonomik ve insani ilişkiler olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “Almanya büyük bir ekonomi. Türkiye de İtalya ile Çin’in arasında en büyük sanayi devi. Bu iki büyük ekonominin hem yatırım hem de ekonomik anlamda önemli ilişkileri var” diye konuştu.

Türkiye’de de 7 binin üzerinde Alman firması olduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

“Bunların 10 milyar euro civarında yatırımları bulunuyor. Alman firmaların Türkiye’deki istihdamı yaklaşık 120 bin kişi. Türkiye - AB ilişkilerinin  gündemine bakınca, Almanya’nın desteğine ihtiyacımız var. Özellikle Gümrük Birliği’nin modernizasyonu ve Türk vatandaşları için vize serbestisi konuları işin başında gelmektedir.”

Haberin Devamı

Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz da iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin karşılıklı güven ve anlayışın ifadesi olduğunu söyledi. Schulz, Alman şirketlerinin, Türkiye’deki her türlü sorununda Hisarcıklıoğlu’nun desteğine güvenebileceklerini bildiğini söyledi.