Ekonomi Hububata destek artıyor

Hububata destek artıyor

25.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, hububat üreticisine verilen destekteğin artırılacağını söyledi. Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin (TZOB) Marmara Bölge Toplantısı’nda konuşan Pakdemirli, “Kuru hububatta gübre desteğini yüzde 100 artırıyor ve 4 liradan 8 liraya çıkarıyoruz” dedi.

Hububata destek artıyor

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, toplantıda, ekonomideki gelişmelerin etkisiyle üretim maliyetlerinin arttığını, gübre, mazot, elektik ve ilaç gibi ithal edilen girdilerde fiyat artışı yaşadıklarını, üreticinin de haklı olarak hükümetten destek beklediğini söyledi. Bayraktar, “Buğday ekimleri başladı ama gübre kullanımında azalma tespit ettik. Zamanında eski fiyattan almış olanlar gübre kullanıyor. Üretim 18 milyon tonun altına düşerse spekülatif faaliyete zemin hazırlar. Tüccar, kar saikiyle piyasaya girerek buğdayı alır ve stoklar. Ekmek fiyatları artabilir” dedi. Bunun üzerine Bakan Pakdemirli, hububat üreticisine verilen gübre desteğinin ikiye katlanacağını açıkladı. Pakdemirli, “Buğday ve arpayı dünya fiyatlarıyla satın alacağız. Çiftçi ürününü en iyi şekilde değerlendirecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Faizler yükseldi’

Bayraktar ayrıca, bankalarla ilgili sıkıntı yaşadıklarını belirterek“Özel bankalar faizlerini yüzde 40’a çıkardı, faiz maliyeti yükseldi. Ziraat Bankasının faizleri düşük ama seçici davranıyor, her çiftçiye kredi kullandırmıyor” dedi.

Yazarlar