Ekonomi Hyperloop ve Bitcoin ikilisine savaş açtı

Hyperloop ve Bitcoin ikilisine savaş açtı

02.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Dünyanın en zengin ismi Microsoft’un kurucusu Bill Gates, teknoloji dünyasında son dönemin parlayan iki yıldızına adeta ateş püskürdü.

Hyperloop ve Bitcoin ikilisine savaş açtı

Kurduğu Microsoft ile milyarlarca dolarlık servet kazanan Gates, Bitcoin ile Elon Musk’ın yeni nesil taşıma sistemi Hyperloop’le ilgili tartışma yaratacak iddialarda bulundu. Ünlü işadamı Bitcoin gibi kripto paraların doğrudan ölümlere sebep olduğunu ifade ederken, internette bu paralar karşılığında uyuşturucu ticareti yapıldığını anlatarak şunları söyledi: “Kripto paraları kullanarak uyuşturucu satın alınıyor. Bu açıdan bakıldığında, kripto paralar doğrudan ölümlere sebep olan nadir teknolojilerden birisi.” Gates ayrıca kripto para arzlarının ve piyasalarının spekülatif yapılarının yatırımcılar için bir hayli riskli olduğuna vurgu yaptı.

Haberin Devamı

‘Ne işe yarayacak?’

Hyperloop sistemi hakkındaki görüşünü de ifade eden Billi Gates, “Hyperloop’ın bir anlamı var mı çok emin değilim” ifadelerini kullandı. Seyahatlerin seyrini değiştirmek için mesai harcayan ve Hyperloop sistemiyle toplu taşımada çığır açmayı planlayan Elon Musk, bu projesi ile trafik sorununu çözmek için kolları sıvamış ve ABD’nin başkenti Washington’un altını kazmak için ön onay almıştı.