Ekonomi İbrahim Bodur, EF’nin mütevelli heyetine seçildi

İbrahim Bodur, EF’nin mütevelli heyetine seçildi

04.10.2008 - 00:06 | Son Güncellenme:

Kale Grubu Şirketleri Kurucusu ve Onursal Başkanı İbrahim Bodur, Eisenhower Fellowships (EF) Mütevelli Heyeti Üyeliği’ne seçildi. Bodur, EF’in mütevelli heyetine seçilen ilk Türk işadamı oldu

İbrahim Bodur, EF’nin mütevelli heyetine seçildi

EF, dünya çapında, kendi alanında liderlik özellikleri gösteren kişileri, profesyonel yeteneklerini geliştirmek, bağlantılarını güçlendirmek, bakışlarını derinleştirmek ve ‘diyalog, anlayış ve işbirliğinin’ getireceği daha ‘müreffeh, adil ve barışçıl’ bir dünya için farklılıkları zenginlik sayan küresel bir topluluk olarak bir araya getiren bir sivil toplum örgütü olarak tanınıyor.
EF, 1953 yılında ABD Başkanlığı yapmış olan Dwight Eisenhower tarafından kurulmuş bugün dünyanın 100 ülkesinde 1700 kadar üyesi bulunan kuruluşun üyeleri arasında devlet başkanları, bakanlar, büyükelçiler, şirket üst düzey yöneticileri, üniversite yöneticileri ve iş dünyasının parlak isimleri bulunuyor.
Geçmişte eski ABD Başkanı George Bush ve eski ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissinger gibi pek çok ünlü lider EF’ye başkanlık yapmıştı.
EF’nin şu andaki mütevelli heyeti başkanlığını ise ABD’nin eski Dışişleri Bakanı Colin Powell yürütüyor. Pepsi, Boeing ve General Electric gibi uluslararası şirketlerin de başkan veya başkan yardımcıları kuruluşun mütevelli heyetindeki görevlerini sürdürüyor.