Ekonomi İcat şov sürüyor

İcat şov sürüyor

09.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

CES 2020’de teknoloji şovu sürüyor. Yeni robotlar yanında yeni bilgisayar teknolojileri ve ilginç icatlar ilgi çekiyor

İcat şov sürüyor

Dev tüketici elektroniği fuarı CES 2020 yeniliklere sahne olmaya devam ediyor. ABD Las Vegas’ta 7-10 Ocak tarihleri arasında açık kalacak olan fuarda ilginç teknolojiler tanıtılıyor. Bunlar arasında teslimat robotu, 5G’li dizüstü bilgisayar, hayvan takibi yapan cihaz, katlanabilen ekranlı tablet, şef robotlar bulunuyor.

Haberin Devamı

Cepten evcil hayvan takibi

TCL, hayvan takibi için yeni ürününü tanıttı. Movetrack Pet Tracker, kaybolan hayvanların nerede olduğunu cep üzerinden anında görüntülüyor. Takip cihazına lazerle işlenen QR kodu sahibinin bilgilerini barındırarak hayvanı bulan kişinin kolayca iletişime geçmesini sağlıyor. Belli bir alan belirledikten sonra hayvan bu alandan ayrılırsa, Movetrack bunu anında tespit ediyor ve uyarıyor.

İcat şov sürüyor

5G’li dizüstü bilgisayar

Lenovo, fuarda 5G’li dizüstü bilgisayarını tanıttı. 5G bağlantı özelliği akıllı telefon yanında bilgisayar deneyimi için de sunulmuş oldu. 2’si 1 arada dizüstü bilgisayar Yoga 5G, Qualcomm Snapdragon 8cx, 5G platformu üzerinde çalışıyor. 5G özellikli dizüstü modeli hareket halindeyken 4G’den 10 kat daha fazla bağlantı hızı 5G hizmet sağlayıcısı aracılığıyla, evdeyken de Wi-Fi bağlantısı sunuyor. Yoga 5G, 2020 yılının ilkbaharında satışa sunulacak.

Haberin Devamı

İcat şov sürüyor

Teslimat robotu görevde

Ford ile otonom araçlara yönelik Ar-Ge çalışmaları yürüten Agility Robotics tarafından geliştirilen insan gibi hareket eden ilk robot Digit, CES 2020’de ön siparişe açıldı. Ticari satışa sunulan robot, dik bir şekilde yürüyebiliyor. Digit bu sayede insanların her gün geçtiği yerlerden geçme konusunda sıkıntı yaşamıyor.

Digit harekete geçmesi istenene kadar aracın arkasında kolaylıkla taşınabilmesini sağlayacak şekilde kendisini katlayabiliyor. Araç gitmesi gereken noktaya ulaştığında Digit paketi araçtan alarak teslimat sürecinin son aşamasını gerçekleştirebiliyor. Beklenmedik bir engelle karşılaşması durumunda fotoğrafını çekerek araca gönderebiliyor ve yardım da isteyebiliyor.

İcat şov sürüyor

Şef robotlar geliyor

Samsung, fuarda ilginç bir gelişme olarak şef robotu Bot Chef’i de tanıtıyor. İki koldan oluşan ve üç parmağı bulunan robot, yemek yapabilmesi ve tarifleri göstermesinin yanında internetten de pek çok tarifi indirebiliyor. Bot Chef’le beraber siz de yemek yapımına katılabiliyorsunuz. Robot 35 çeşit salata yapabiliyor. Bot Chef’in yaptığı susamlı tofu salatası katılımcılara ikram ediliyor. Ayrıca şef robot, internete bağlanıp yeni yetenekler de edinebiliyor. Kahve yapma makinesi gibi de işlev yapabiliyor.