Ekonomi İhracatçılardan tam destek var

İhracatçılardan tam destek var

20.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Olağan Genel Kurulu’nda ihracatçılara verdiği müjdeler yankı buldu.

İhracatçılardan tam destek var

 

Erdoğan finansmana erişimde ihracat geliştirme fonu kurulacağını, Eximbank sermayesinin artırılacağını, İstanbul’a yeni bir fuar merkezi kurulacağını ve ‘Uzak Ülkeler Stratejisi’ oluşturulacağını açıklamıştı.

Haberin Devamı

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Başkanı Tahsin Öztiryaki, “Bu kararların hepsi Türkiye’nin ihtiyacı olan adımlardı” diye konuştu. Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Başkanı Adnan Aslan ise “Türkiye’nin yeni fuar merkezlerine ihtiyacı var” dedi.

Finansa erişim

TİM Sektörler Konseyi Maden Sektörü Başkanı Rüstem Çetinkaya, Eximbank ve ihracatı geliştirme fonu için, “En önemli eksiğin devletimiz tarafından tespit edildiğini görmüş olmak ve çözüm üretildiğini bilmek bizleri çok mutlu ediyor” diye konuştu. Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği (EVSİD) Başkanı Talha Özger, “Uzak ülkeler stratejisi özellikle Çin’in alternatifinin arandığı bir konjonktürde Amerika, Kanada, Latin Amerika ve Asya pazarlarına erişim için çok önemli” dedi.