Ekonomi İki yeni projesine AB desteği aldı

İki yeni projesine AB desteği aldı

30.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Turkcell, Avrupa Birliği tarafından desteklenen proje sayısını 9’a çıkardı. Horizon programından fon almaya hak kazanan iki yeni projesi ile 5G sonrası 6G mobil haberleşme teknolojilerine hazırlık aşamasında önemli bir adım daha attı.

İki yeni projesine AB desteği aldı

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, “Aldığımız yeni hibe destekleriyle AB’nin 5G ve ötesi teknolojilerinin geliştirilmesi konusunda yürüttüğü inovasyon programında ülkemizden açık ara en çok proje geliştiren operatör unvanımızı perçinlemiş olduk. 9 projemizle yeni nesil şebeke teknolojilerini ve dikey sektörlere yönelik 5G tabanlı yenilikçi uygulamaları devreye almayı amaçlıyoruz. Hibe desteği alan bu iki yeni proje yeni yılda başlayacak” dedi.

Haberin Devamı

Turkcell’in AB desteği alan Ar-Ge projeleri, 5G-Mobix, Beyond5, Adacorsa, Storaige, Dragon, Commect, HiConnects, HumMingBird, Verge şeklinde.

1 Ocak 2023 itibarıyla fiilen çalışmalarına başlayacak Turkcell’in yeni nesil teknolojiler araştırma laboratuvarında; geleceğin meslekleri arasında konumlanan yapay zekâ, 6G teknolojisi, otonom şebekeler ve yeni nesil teknolojilerin dikey sektörlere uygulanması alanlarında çalışmalar gerçekleştirilecek.