Ekonomi İkinci el cepleri ekonomiye kazandıracak

İkinci el cepleri ekonomiye kazandıracak

01.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Turkcell, lisanslı yenileme merkezi tarafından yenilenen ikinci el cihazları, mağaza ve online kanallar üzerinden müşterileriyle buluşturuyor. ‘Eskisini Getir Yenisini Götür’ kampanyasıyla cihaz değiştirmek isteyenler hem avantajlı hem de indirimli tekliflerden yararlanabiliyor.

İkinci el cepleri ekonomiye kazandıracak

EKONOMİ SERVİSİ - Turkcell Bireysel Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kadri Özdal, son dönemde ikinci el mobil iletişim cihazlarının alım satımında görülen artış eğilimini dikkate aldıklarını belirterek, yenilenmiş cihaz tercih eden veya eski cihazının satışını gerçekleştirmek isteyen herkese yasal ve güvenli bir alışveriş imkanı sunduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Özdal, ikinci el cep telefonlarının satın alınıp yenilenmesinin artık yönetmelikler çerçevesinde ve Turkcell güvencesiyle yapılmaya başlandığını dile getirerek, şunları söyledi: “Eski cihazların yönetmeliklere uygun şekilde gerekli parçalarla yenilenmesi ve içlerindeki kişisel verilerin güvenle silinmesi gibi konularda hizmet veriyoruz. Cep telefonlarında ikinci el satışlarının Türkiye’de büyük bir pazara sahip olduğu biliniyor. Güvenli bir alışveriş ortamının sağlanmasıyla ikinci el mobil cihaz pazarının düzene gireceğini öngörüyoruz.”

‘Kayıt dışını azaltır’

Kadri Özdal, fiyatların yükseldiği teknoloji ürünlerine de seçenek getirerek, cihazların hem daha uygun rakamlar hem de taksit avantajı sayesinde ithalatta azaltıcı etki oluşturacağına da değinerek, “Bu alandaki ithalatı da aşağı çekerek ülke ekonomisine olumlu katkı sağlayacağız. Yasa dışı cihaz ticaretini durdurma yolunda da güçlü bir adım olan yenilenmiş ikinci el cihazların satışının yaygınlaşması sayesinde, güncel ürünler daha erişilebilir hale gelirken, kayıt dışı cep telefonu satışında devletin vergi kaybı da azalıyor” değerlendirmesini yaptı.