Ekonomi İlk 9 ayda 24 yaş altı abone sayısında artış

İlk 9 ayda 24 yaş altı abone sayısında artış

22.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

CK Enerji Boğaziçi Elektrik’in 2016 yılından bu yana düzenli olarak hazırladığı Gayrimenkulün Enerjisi Raporu’nun 2021 yılı dokuz aylık sonuçları açıklandı.

İlk 9 ayda 24 yaş altı abone sayısında artış

Rapora göre yılın ilk dokuz ayında pandemiyle mücadele kapsamında sınırlamaların devam etmesine rağmen İstanbul Avrupa Yakası’nda taşınma sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 artarak 426 bin 408’e ulaştı.

Haberin Devamı

Okullarda yeniden yüz yüze eğitime geçilmesinin de etkisi ile 24 yaş altı yeni abonelerin sayısı arttı. 2020 yılının ilk dokuz ayında 24 yaş altı yeni abone sayısı 26 bin 474 iken, bu yılın ilk dokuz ayında yüzde 45.2 artışla bu sayı 38 bin 449’u ulaştı.

Taşınma hareketi

Gayrimenkulün Enerjisi Raporu’nu değerlendiren CK Enerji Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü Halit Bakal, şunları söyledi:

“Raporumuz, bu yılın ilk dokuz ayında pandemiye rağmen taşınma hareketinin yeniden canlanırken elektrik tüketim rakamlarında da artışlar gözlendi. Avcılar, Bağcılar dışında Avrupa Yakası’ndaki tüm ilçelerde elektrik tüketimi yükseldi. Bu raporumuzda ilk kez yeni abonelerimiz içinde yer alan gençlerin ev sahipliği ve kiracılık durumları ile en çok hangi ilçeleri tercih ettiğini gösteren veriler de yer verdik.

Haberin Devamı

24 yaş altı abonelerimizin sayısında bu yılın ilk dokuz ayında geçen yıla göre hem ev sahipliği hem de kiralamada büyük bir artış yaşandığını gördük. Bu gelişmede okullarda yeniden yüz yüze eğitime geçilmesi ve pandemi sürecinde memleketlerine giden gençlerimizin geri dönüşünün etkili olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.