Ekonomi İlk çeyrek geliri 152.1 milyar lira

İlk çeyrek geliri 152.1 milyar lira

11.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Koç Holding, 2022 yılının ilk çeyreğinde konsolide bazda toplam 152.1 milyar TL gelir elde ettiğini açıkladı. 2022 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını değerlendiren Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, şunları söyledi:

İlk çeyrek geliri 152.1 milyar lira

 

“2022’nin ilk çeyreğinde yatırımlarımızı aralıksız sürdürerek, 5.3 milyar TL’lik kombine yatırım gerçekleştirdik. Böylece son 5 yılda yaptığımız toplam yatırım 57.3 milyar TL’ye ulaştı. Elde ettiğimiz tüm başarılarda en büyük pay sahibi olan çalışma arkadaşlarımıza, bayilerimize, tedarikçilerimize ve markalarımızı tercih eden müşterilerimize teşekkür ediyorum.”

Haberin Devamı

2021 yılında gösterdikleri performansı 2022’nin ilk çeyreğinde de sürdürdüklerinin altını çizen Levent Çakıroğlu, “Teknoloji ve inovasyonu odağımıza alarak küresel ölçekte rekabetçiliğimizi artıran ve topluluk şirketlerimizin gücüne güç katan stratejik adımları kararlılıkla atıyoruz. Topluluğun geleceği için önemli girişimlerde bulunuyoruz. Ford Otosan, Romanya’daki Craiova fabrikasını bünyesine katmak üzere anlaşmaya vardı. Romanya fabrikasında yeni nesil Courier ve Ford Puma’nın yeni ve tam elektriklisi üretilecek” dedi.

Batarya yatırımı

Çakıroğlu, “Ford Otosan, Gölcük fabrikasında hattan indirdiği ilk e-transit aracıyla, Avrupa’nın en güçlü ve Türkiye’nin ilk elektrikli ticari aracını üretmeye başladı. Ford Otosan’ı uluslararası platforma taşıyan, batarya yatırımı ile de dönüşüm halindeki otomotiv endüstrisinde ülkemizin rekabetçi gücünü daha da arttıran bu önemli gelişmelerle, ülkemizin sanayi tarihine adımızı bir kez daha yazdırmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

“Tüpraş’ın stratejik dönüşüm planındaki hedefleri ile Entek’in mevcut portföyü ve büyüme hedeflerinin uyumunun yanı sıra, şirketler arasındaki sinerjiyi kıymetli buluyoruz” diyen Çakıroğlu, “Yapı Kredi’de UniCredit’in sahip olduğu ve sermayenin yüzde 18’ine denk gelen payın satın alınması işlemini de 2022’nin ilk çeyreğinde tamamladık” dedi.