Ekonomi İMF Başkanı’ndan çift dipli resesyon uyarısı

İMF Başkanı’ndan çift dipli resesyon uyarısı

19.01.2010 - 00:17 | Son Güncellenme:

IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, gelişmiş ülkelerin krizle mücadele için hazırladıkları stratejileri erken terk etmeleri durumunda durgunluğa geri dönebilecekleri uyarasında bulundu

İMF Başkanı’ndan çift dipli resesyon uyarısı

Teşvikler erken biterse çift dipli resesyon olabileceği uyarasında bulunan Kahn, “Gelişmiş ekonomilerdeki toparlanma yavaş. Bu nedenle ihtiyatlı olmalıyız” dedi.
Strauss-Kahn, Tokyo’da gazetecilere yaptığı açıklamada, Çin ve diğer gelişmekte olan Asya ekonomilerinin, beklenenden daha hızlı ve güçlü küresel toparlanmaya öncülük ettiğini ifade etti.
Gelişmekte olan piyasalara akan sermayenin varlık balonlarına yol açabileceği uyarısında bulunan Strauss-Kahn, kamu tedbirleri ihtiyacını dengelemede yeteri kadar güçlü özel talebe sahip olunmadığı sürece, bu teşvik önlemlerinin çekilmemesi gerektiği önerisinde bulundu. Hükümetlerin yüksek seviyelerdeki borçlarının üstesinden gelmesinin öncelikli konusu olacağına işaret eden Strauss-Kahn, IMF’nin, bu yıl için küresel büyüme tahminini artıracağını düşündüğünü de sözlerine ekledi. IMF geçen yıl ekim ayında 2010 yılı için küresel büyüme tahminini yüzde 3.1 olarak açıklamıştı. IMF Avrupa Başkanı Marek Belka ise, “Artık uçurumun kenarında değiliz. Ancak güvenli topraklara ulaştığımız henüz belli değil” dedi.