Ekonomi İmparator Oğuz fatura tahsil edecek

İmparator Oğuz fatura tahsil edecek

29.12.2008 - 00:30 | Son Güncellenme:

Milli Takım Antrenörü Oğuz Çetin fatura tahsil edecek. Memleketi Adapazarı’nda Multimerkez Online İşlem Merkezi’nin bayiliğini alan Çetin’in mağazasının aylık 9 bin YTL kâr elde etmesi bekleniyor

İmparator Oğuz fatura tahsil edecek

Fatura başına 1 YTL işlem bedelinin alındığı mağazada ayrıca, cep telefonu kontör satışı, ADSL aboneliği, ucuz telefon görüşmesi gibi hizmetler de veriliyor.
Multimerkez Genel Müdürü Selçuk Bayraktar, bayilerde, banka güvencesiyle 1 YTL’ye fatura tahsilat işlemlerinin yapıldığını söyledi. 40 bayi için anlaşma imzaladıklarını dile getiren Bayraktar şöyle konuştu: “Şu ana kadar farklı illerden 500 kişi başvuruda bulundu. 2009 için cadde ve alışveriş merkezi olmak üzere toplam 300 mağaza hedefimiz var. Bayilik bedeli 20-25 bin YTL arasında değişiyor. 25 metrekarelik bir alan bu iş yeterli. Cep telefonu satışı yapılan yerlerde satış noktaları açacağız.”

‘Askerler bayi olmak istiyor’
Türkiye’deki ödemelerin yüzde 30’unun online olarak gerçekleştiğini anlatan Bayraktar, yüzde 70’lik bir potansiyel olduğunu ve özellikle Anadolu’da büyümeyi hedeflediklerini söyledi. Her ilden bayilik talebi aldıklarını anlatan Bayraktar, özellikle bankacılık sektörü çalışanlarının ve emekli askerlerin bu işi yapmak istediklerini dile getirdi. Günde 150 adet fatura tahsilatıyla ayda 4 bin 500 YTL kazanmanın mümkün olduğuna değinen Bayraktar şunları anlattı:
“Fatura tahsilatları dışında ADSL abonelikleri, kontör yükleme, digital TV aboneliği gibi hizmetlerle 9 bin YTL kazanmak mümkün. Mağazalarda ayda 3 bin, satış noktalarında ise 1000 işlem gerçekleşebilir.”

‘Halk mağdur olmayacak’
Yazılım firması olarak bugüne kadar birçok online merkezi için yazılım hazırladıklarını dile getiren Bayraktar üç büyük oyuncunun yer aldığı sektörün hızla büyüdüğüne dikkat çekti.
5 yıllık bir geçmişi olan sektörde dolandırıcılığın tedirginlik yarattığına değinen Bayraktar,
“Artık bu işler devlet bankalarının güvencesinde. BBDK’nın tavsiye ettiği konularda da yasalaşmaya gidilecek. Eskiden her yazılım alan bu işi yapar birkaç gün sahte makbuz vererek para kazanırdı. Artık buna son veriliyor. Zaten bizlerin almış olduğu teminatlar var. Mağazaların bankalarda 7 bin YTL blokelenmiş parası oluyor. Herhangi bir olumsuzlukta, vatandaşın mağdur olması mümkün değil” diye konuştu.