Ekonomi İngiliz turistler Bodrum’a akın etti

İngiliz turistler Bodrum’a akın etti

20.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Mivara Luxury Resort & Spa Genel Müdürü Mete Üsküdarlı, Bodrum’da bu yaz İngiliz ağırlıklı bir misafir yoğunluğu beklediklerini söyledi. Amerika, Avrupa ve Ortadoğu’dan da ciddi talep aldıklarını ifade eden Mete Üsküdarlı, “Rus misafirlerimiz az da olsa İstanbul aktarmalı geliyor” dedi.

İngiliz turistler Bodrum’a akın etti

 

Üsküdarlı, “Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı 20’den fazla ülkede televizyon kanallarında ve 100’e yakın ülkede de dijital mecralarda Türkiye tanıtımı yaptı. Bodrum Tanıtma Vakfı’nın sürdürdüğü çalışmalar neticesinde birçok pazardan ciddi geri dönüşler başladı. THY’nin anlaşma ve tanıtımları neticesinde birçok ülkeden direkt uçuşlar tekrar başladı, mayıs sonuna doğru hava trafiğimiz iyice artmış olacak” dedi.

Haberin Devamı

Yüzde 135 artış var

İngiltere başta olmak üzere birçok pazarda ciddi hareketlenme olduğuna dikkat çeken Üsküdarlı, şunları söyledi:

“Yılın ilk 3 ayında geçen seneye oranla yüzde 135 oranında bir artış gerçekleşti. Haziranda tüm uçuşlar başlamış olacak. İki senedir pandemi sebebi ile kapalı olan tüm ülkelerden turist bekliyoruz. Rusya ve Ukrayna savaşının turizme etkileri, başta Antalya olmak üzere Bodrum’da da hissedildi. Kışın yapılan rezervasyonların çoğu iptal oldu. Ancak temmuz ve ağustos için yoğun rezervasyon başladı. Ana sorun Moskova - Bodrum direkt uçuşların başlamaması. Az da olsa İstanbul aktarmalı Rus misafir geliyor. Hareketliliğin artarak devam etmesi ile iç pazardaki gelir kaybı telafi edilmiş olacaktır. Bir aksilik olmadığı sürece çok iyi bir turizm sezonu geçireceğiz. Ülkemiz tüm yabancı pazarlar için cazibe merkezi haline geldi. Akdeniz’de lider konumda olacağız.”

Yazarlar