Ekonomi İnşaat sektörüne Bodrum’dan girdi

İnşaat sektörüne Bodrum’dan girdi

11.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tekstil yatırımları ile tanınan Gülle Ailesi, Gülle Bodrum Evleri’yle inşaat sektörüne giriş yaptı. 20 dubleks villa ve 10 flat daireden oluşan proje, Ortakent’in Kargı koyunda yükseliyor.

İnşaat sektörüne Bodrum’dan girdi

Tekstil yatırımları ile tanınan Gülle Ailesi, gayrimenkul sektöründeki ilk müteahhitlik projesi Gülle Bodrum Evleri’ni Türkiye’nin en gözde tatil beldesi Bodrum’da gerçekleştirdi.
Bodrum’un en güzel koylarından biri olan Ortakent’teki Kargı’da yer alan projede, tapu ve anahtar teslimi yapılıyor. Sadece sezonluk değil yılın 365 günü yaşanmak üzere tasarlanan projede fiyatlar 440 bin dolardan başlıyor.
Gülle Entegre Tekstil ve Emlak Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, gayrimenkul sektöründeki ilk projesini Türkiye’nin tatil cenneti Bodrum’da gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını dile getirdi.
Bodrum’un gerek doğal güzelliği gerekse yat turizminin gelişmesiyle yerli yabancı çok sayıda turistin yıllardır en gözde tatil merkezi olduğunu vurgulayan İsmail Gülle, “Bodrum’un turizmde geleceğine olan inancımız tam. İlk projemizi Bodrum’da seçmemizin nedeni de bu” dedi.
İsmail Gülle, “Gülle Bodrum Evleri’yle sadece sezonluk değil yılın 365 günü Bodrum’un keyfini çıkarmak isteyen müşterilerimize eşsiz konfor ve ayrıcalık sunuyoruz” diye konuştu. Projeyi 7 ayda tamamlayıp bitirdiklerini belirten İsmail Gülle, "İnşaatı hızlı yaptık. Firnans sıkıntımız olmadığı için bitirdikten sonra satışa çıkmaya karar verdik" dedi.
Yüzde 25 peşinat
Gülle Entegre Tekstil ve Emlak Danışmanlık Yönetim Kurulu Üyesi İsmet Gülle de projede müşterilere çok cazip ödeme kolaylıkları sunduklarını belirterek, şunları söyledi:
“Anahtar ve tapu teslimine hazır olan projemizde öncelikle şirket olarak yüzde 25 peşinat ve iki yıl ödeme kolaylığı sağlıyoruz. Peşin ödeme yapmak isteyen müşterilerimize özel iskonto olacak. Aynı zamanda Gülle Bodrum Evleri banka kredisine de uygun.”
Flat daireler tasarladı
Bodrum’un sahil şeritlerinden olan Camel Beach’e 100 metre yürüme mesafesi olan proje, 8.5 dönüm arazi üzerine kurulu toplam 20 dubleks villa ve 10 flat daireden oluşuyor.
Kargı Koyu manzaralı projede, flat daireler 150 metrekarede 3+1, dubleks villalar ise 180 metrekarede 5+1’den oluşuyor. Lüks dubleks villalar ve flat dairelerin fiyatı 440 bin dolardan başlıyor.

Haberin Devamı

Gümbet’e yeni proje geliyor...

Bodrum'u çok iyi bildiklerinin altını çizen İsmet Gülle, yeni projelerinden bahsetti. Gümbet'te 23 dönümlük arsa satın aldıklarını belirten İsmet Gülle, şunları söyledi:
"Burada 122 rezidans yapmaıyı planlıyoruz. İnşaat ruhsatını aldık. Ekim ayında inşaata başlayacağız. 2015 Haziran'ında tamamlayacağız. 2+1 ve 3+1 konutlar bulunacak. Yazlık bölge olduğu için kullanılmadığı dönemde kiraya verilebilecek."

Yenişehir'e komşu projeden 320 milyon TL gelir bekliyor

Emlak Konut GYO’nun, İzka İnşaat, Dağ Mühendislik ve Sıtar İnşaat ortaklığıyla, Başakşehir’de hayata geçirdiği Bahçekent Flora görücüye çıktı.

Emlak Konut GYO’nun ihale ettiği Başakşehir Hoşdere 2. etapta yer alan Bahçekent Flora projesi satışa çıktı. İhaleyi 320 milyon lira toplam gelir beklentisiyle kazanan İz-ka İnşaat ve Dağ Mühendislik, Sıtar İnşaat’ı da ortak alarak, projenin çalışmalarına başladı.
İstanbul’un planlanan Yenişehir alanı içinde yer alan projede toplam 875 konut ve ticari alanlar bulunuyor. Rekreasyon alanı Bahçekent Flora’nın yatırımcılarından İz-ka İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yeşil, Hoşdere Bölge Parkı’na komşu bir noktada konumlandırdıkları projenin, 22 bin metrekarelik rekreasyon alanıyla bütünleşen bir yapıya sahip olduğunu söyledi.
Yeşil, “Emlak Konut GYO tarafından örnek nitelikte bir şehircilik anlayışıyla planlanmış bir bölgede konut planlamasıyla insan, bölge parkıyla doğa ve ticari alanlarıyla kent, birbirine entegre edilmiş durumda bulunuyor” diye belirtti.
‘Bölge gelişiyor’
Projede konutların yanı sıra 50 bin metrekarelik ticari alanlara da yer verileceğini ifade eden Yeşil, “Ticari alanlar, bölgedeki konutların sosyal ve temel ihtiyaçlarını karşılayacak” dedi. Mehmet Yeşil, proje kapsamında aile yaşamını önemsediklerini belirterek, daire ve proje planlamasını buna uygun yaptıklarını söyledi.
Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Dağ, projenin yer aldığı aksın tamamının nitelikli konutlardan oluştuğunu belirterek, “Bu bölge, 3. köprü, 3 havalimanı ve metro hattıyla benzersiz bir bölge haline geldi. Biz ortaklık olarak, bölgenin geleceğine inanıyoruz” dedi. Projenin çevreci özelliklerine değinen Sıtar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Müslim Güzel ise, projede evsel atıklar için otomasyon, ortak alanların aydınlatılması için güneş panelleri ve elektrikli araçlar için şarj üniteleri bulunacağını söyledi.

Haberin Devamı

Mıknatıs Kent Bahçekent oldu

Haberin Devamı

İstanbul’da 490 milyon metrekare alan üzerinde kurulacak Yenişehir içinde Kayabaşı, Bio İstanbul, Sağlık Kent ve Magnet City (Mıknatıs Kent) isimlerinde 4 ayrı bölge oluşturulması planlanıyor. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Hoşdere bölgesinde planlanan Mıknatıs Kent’in, Bahçekent olarak anılacağını söyledi. Murat Kurum, Yenişehir kapsamında, örnek şehircilik anlayışının sergilendiğini belirterek, şu bilgileri verdi:
“Hoşdere’de 2 milyon metrekarelik arsa için önce bir masterplan hazırladık, ardından imar planlarına geçildi. Yüzde 50’ye yakın terk yaptığımız, içerisinde 160 dönüm park olan, bir alan oluşturmaya çalıştık. Çevre düzenlemeleri ve sosyal donatılar için de ihaleye çıktık.”
Bahçekent'in ilk etabının tamamlandığını belirten Kurum, “Bölgede 3 proje ihale ettik ve 4.650 konutun ihalesini yaptık. Burası, 15 bin konutluk bir toplu konut alanı olacak. 160 dönüm park, parsellerin içine giren bir şekilde tasarlandı. Park ihalesini sonra yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

Konutların m2’si 2 bin TL
300 milyon lira yatırım değerine sahip Bahçekent Flora’da yaklaşık 3 bin kişinin yaşaması bekleniyor. Projede metrekare fiyatları 2 bin liradan başlarken, konut fiyatları da 150 bin ile 410 bin lira arasında değişiyor. Büyüklükleri 65 ile 187 metrekare arasında değişen daireler, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 seçenekleriyle alıcı buluyor. İlk etap teslimlerinin 2016 Eylül’de yapılması planlanıyor.

İstanbul’un ‘Sembol’üne yabancı yatırımcı ilgisi

Karden İnşaat tarafından Beylikdüzü – Bahçeşehir Tem bağlantı yolu üzerinde hayata geçirilen Sembol İstanbul projesi yabancı yatırımcıların ilgi odağı oldu. Karden Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Karadeniz, yatırımcıların özellikle 1+0, 1+1 ve 2+1 taleplerinin öp planda olduğu belirtti.
Karadeniz, Sembol İstanbul’un mimarisi ve lokasyon kolaylığı ile hareketli bir dönem geçireceklerini ve bu hareketin satış rakamlarında da kendini göstereceğini vurguladı.
Yüzde 1 KDV avantajı
2 residence, 1 busidence ve 1 alışveriş merkezinden oluşan karma konsepte sahip proje toplamda 1066 daire, 554 ofis ve 44 dükkândan oluşuyor. Projenin tasarımı Çamoğlu Mimarlık tarafından hayata geçirildi. Projede,1+0,1+1,2+1,3+1 olmak üzere rezidans daire tipleri sunuluyor.
17.000 metrekarelik kiralanabilir ticari alanlara yer verilen projede, 2. etap satışları hızla devam ediyor. Projede % 1 KDV imkânı ile alıcıları ile buluşuyor.
Aralık 2015 tarihinde tamamı teslim edilecek projede geliştirilen ödeme sistemi ile 30 ay vade sıfır faiz ile yatırımcılar için fırsat sunuyor.

Haberin Devamı

Pendik’teki konutları eylülde teslim edecek

Anadolu yakasının ilk ve tek Oto AVM’si Oto World Asya gibi Pendik- Kurtköy bölgesinin gelişimine katkıda bulunan projelere imza atan Evra Group, Pendik merkezde yükselen StatüPark projesini tamamladı. 2 blok içinde 218 daire olarak inşa edilen projedeki konutlar, ince işçiliğin ve çevre düzenlemelerinin tamamlanacağı eylül ayında sahipleri ile buluşacak.
8 bin 529 metrekarelik alana yayılan projede 1+1’den 4+1’e farklı daire seçenekleri bulunuyor. Projedeki her bir birimin büyüklükleri de brüt 52 ile 214 metrekare arasında değişecek nitelikte projelendirildi ve ruhsatları alındı.
Yüzde 70’i satıldı
Ön kısımda market benzeri bir ticari birim için de 1400 metrekare yer ayrılmış olan projenin yüzde 70’lik dilimi şimdiden satılmış durumda.
Daire fiyatlarının 196.000 ile 1.250.000 TL arasında değişen projenin kaba inşaatı tamamlandı. Proje, Marmara Denizi’ne 1dk yürüyüş mesafesinde konumlanıyor.
Projenin sosyal donatıları arasında fitness salonu, kapalı yüzme havuzu, gölet ve şelale,çocuk parkı, adalar ve Marmara manzaralı seyir terası bulunuyor.

Haliç manzaralı projede ev satışı devam ediyor

Keten İnşaat tarafından Haliç’in en güzel yerinde hayata geçirilen Keten Haliç projesinde kalan son 30 konutun satışı devam ediyor. 72 konut ve ticari birimlerden meydana gelen Keten Haliç’in, yaklaşık 4 ay sonra teslim edilmesi hedefleniyor.
2+1 ve 3+1 dairelerden oluşan projede metrekare ortalama birim fiyatı 3 bin dolar olarak hesaplanıyor.
Akıllı evler yaptı
Keten İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Keten, Keten Haliç projesiyle ilgili, “Nişantaşı’nda elde ettiğimiz bilgi ve tecrübeleri başka semtlere de taşıyarak, onları Keten İnşaat kalitesiyle tanıştırıyoruz” diye konuştu.
Akıllı ev sistemiyle hayata geçirilen Keten Haliç’te teknolojinin üst seviyelerde tutulduğunu belirten Selahattin Keten, “Tüm bağlantı yollarına yakınlığıyla da değerine değer katan projemiz, ev sahiplerimizi uzun mesafelerden kurtarıyor” dedi.
Projenin yaklaşık yüzde 60’lık kısmının satıldığını belirten Selahattin Keten, değeri gün geçtikçe artan ve yatırımcıya kazandıran Haliç’te farklı projeler de geliştirmek istediklerinin altını çizdi.

Kartal’daki yeni projesine temmuz ayında başlayacak

DKY İnşaat, İstanbul Kartal’da hayata geçireceği proje için Fiba Holding’in yüzde 38.36’lık payını satın aldı. İbrahim Dumankaya Holding çatısı altında faaliyetini sürdüren DKY İnşaat, İstanbul Kartal’da ses getirecek bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. 1961’den bu yana İstanbul’a farklı yaşam alanları kazandıran DKY İnşaat, Fiba Holding’e ait olan Kartal’daki arazinin yüzde 38.36’lık payını satın aldığını açıkladı.
Karma fonksiyon
Arsanın Metro Properties’e ait payı ile birlikte proje planladıklarını belirten DKY İnşaat yetkilileri, ilk kazmayı temmuz ayının sonunda vurmayı hedeflediklerini ifade etti.
İstanbul Anadolu yakasının yükselen yıldızı ve gayrimenkul sektörünün gözde bölgelerinden biri olan Kartal’ın, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla şehrin iş, yaşam ve kültür merkezlerinden biri olması bekleniyor.
Kartal’ın en prestijli bölgesinde konumlanacak proje, Kartal Metro durağına 350 m uzaklıkta bulunuyor. Konut ve ofislerin yanı sıra Metro Cash &Carry’nin de yer alacağı yaşam merkezi karma nitelikte olacak. Arsa üzerinde bulunan eski Praktiker binasının ise yıkım çalışmaları devam ediyor.