Ekonomi İnsansız ‘Tesla’cı ‘insani’ takılacak

İnsansız ‘Tesla’cı ‘insani’ takılacak

15.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İnsansız sürüş teknolojilerinin öncüsü Tesla’nın iki numaralı ismi Straubel, katılım bankaları ve fon ağırlıklı yöneticileri buluşturan ‘İnsani Finans’ zirvesi için İstanbul’a gelecek

İnsansız ‘Tesla’cı ‘insani’ takılacak

Önümüzdeki ay Cumhurbaşkanlığı himayesinde İstanbul’da düzenlenecek olan ‘İnsani Finans’ Zirvesi, uluslararası önemli isimleri ağırlamaya hazırlanıyor. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ile Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) organizasyonunda 16-17 Kasım’da düzenlenecek olan Küresel Katılım Finans Zirvesi (GPAS İstanbul) “İnsani Finans” konusu masaya yatırılacak. 50 ülkeden birçok konuğu ağırlayacak olana zirveye 100’e yakın girişim sermayesi ve varlık fonu yöneticisi ile elektrikli otomobiller ve insansız sürüş teknolojileri alanında geleceğin teknolojilerini geliştiren Tesla’nın 2 numarası JB Straubel (CTO) de konuşmacı olarak katılacak.

Haberin Devamı

‘Paylaşmak şart...’

‘İnsani Finans’ın, parayı faizle değil, üretimle, yatırımla büyütmeye dayanan bir finansal sistemi temel aldığını ifade eden GPAS İstanbul’un sözcüsü Atilla Kurama, şunları söyledi:

“Mevcut sistemin tüm dayatmalarına karşın, birlikte kazanmak, refahı paylaşmak sanıldığı kadar zor değil. Bunun yolu insanı ve insanlığın evrensel mutluluğunu her şeyin üstünde tutmaktan geçiyor. İstanbul’da temellerini attığımız ve dünyaya çağrıda bulunduğumuz ‘İnsani Finans’ paylaşmayı, çalışmayı, üretmeyi, birlikte kazanıp, bölüşmeyi hedefliyor. Riskleri paylaşarak azaltmayı, bu şekilde toplumsal huzursuzluk ve finansal belirsizlikleri ortadan kaldırmayı, dil, din ırk, kültür ayrımı yapmaksızın tüm toplumlarda, insani değerler üzerinde uzlaşmayı, bireyin mutluluğunu amaçlıyor.”

Haberin Devamı

‘İstanbul üs olacak’

Zirvenin İstanbul’da düzenleniyor olmasının büyük anlam teşkil ettiğini ifade eden Kurama, şöyle konuştu:
“Tarihi geçmişi ile İstanbul’un insani finans sistemine nasıl katkı sağladığı bir kez daha dünyaya sunulacak. Eğer dünyada bir insani finans merkezi olacaksa, o merkez insanlığın başkenti İstanbul’dur.”

Petrolden Uber çıktı!

Türkiye’deki katılım bankaları temsilcilerinin yanı sıra, dünyanın dört bir yanından bankacılar, birikim sahipleri, fon yöneticileri, finansal ürün geliştiricileri, bürokratlar, girişimciler, akademisyenler ve ekonomistlerin katılacağı zirvede, dünyanın önde gelen girişim sermayelerini temsil eden kişiler de yer alacak. Bu kapsamda, proje ve fikir sahiplerinin, yatırımcı ve girişim sermayesiyle buluşmasına olanak sağlanacak.

GPAS Yürütme Kurulu Başkanı Kamil Kılıç ise, “Teknolojik gelişmeler toplumsal dönüşümlerin önünü açıyor. Mesela petrol, 19’uncu yüzyılda keşfedildi. 20’nci yüzyılda arabalar, üçüncü nesilde ise inovasyon, girişimcilik ve patent ile birlikte bugün kullandığımız otomobil markaları ortaya çıkıyor. Dördüncü nesil de Uber’e dönüyor. İnsan merkezli, insana değer katan iş modellerini öne çıkaran sistemler önem kazanıyor” dedi.