Ekonomi İnternetçiler rüştünü ispat etti

İnternetçiler rüştünü ispat etti

06.06.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Serhat AYAN

İnternetçiler rüştünü ispat etti



Son birkaç ay içinde büyük çıkışlar ve düşüşlere sahne olan ABD'nin teknoloji borsası Nasdaq'ın toparlanmasında internet firmaları büyük rol oynuyor. Piyasalarda son aylardaki atılımlarıyla borsayı kurtaran, reklam pastasını büyüten, satış cirolarını artıran teknoloji firmaları için "rüştünü ispat etti" yorumları yapılıyor.
Bu firmaların bu kadar büyük başarılar elde etmesine rağmen, yatırımcılar bilişim dünyasının temel taşlarını oluşturan Cisco ve Sun Microsystem gibi firmalara hala tam güvenemiyor.

Güvensizliğe rağmen

Kullanıcıların bu güvensizliğini teknomlojiye karşı duyulan korku olarak tanımlayan borsa uzmanları, kendini her krizde bir kez daha kanıtlayan bu firmalar için çok ilginç rakamlar ortaya koyuyor: Geçtiğimiz tüm yatırımcıları memnun eden yüzde 19'luk borsa çıkışının lokomotifi, yüzde 30 - 40 gibi önemli artışlar yaşayan teknoloji hisseleri var. Yüzde 52 büyüyen Network solutions isimli internet alan adlarıyla ilgili çalışmalar yapan ABD şirketi ve yüzde 50 büyümeyle dikkat çeken JDS Inc. isimli bilgisayar ağ yönetim firması bu konya verilebilecek en iyi örnekler.
Teknoloji şirketlerinin yöneticileri, borsaya yaptıkları katkının kendilerine dönememesinden şikayetçi. Bu şirketler bir an önce kendilerine güvenilmesini isteyerek, bu sayede sağlam bir büyüme hızına sahip olabileceklerini ve piyasayı yükseltebileceklerini belirtti.