Ekonomi İnternetten dünyaya Türk kahvesi ve baklava

İnternetten dünyaya Türk kahvesi ve baklava

09.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

PTT ile Katar Postası iş birliğinde, Türk ürünlerinin yurtdışına satışını sağlayan Turkishsouq.com’a uluslararası tüketici ilgi gösterdi.

İnternetten dünyaya Türk kahvesi ve baklava

MİTHAT YURDAKUL Ankara - PttAVM.com Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu, Ramazan’da çay, semaver, halı, lokum, Türk kahvesi ve baklava gibi ürünlere küresel çapta ilgi olduğunu belirterek, “Kanada, ABD, Norveç, İngiltere, Katar, Suudi Arabistan, Rusya, Güney Kore ve Avustralya başta olmak üzere 55’ten fazla ülkeye e-ihracat gerçekleştirilmiş durumda” dedi.

Haberin Devamı

Ürün çeşitliliği

PTT ile Katar Postası’nın anlaşmasıyla hayata geçirilen Türk ürünlerinin dünyaya açılmasını sağlayan Turkishsouq.com üzerinden Türk ürünlerine dünyanın dört bir yanından sipariş geldi. Çevikoğlu, “Turkishsouq sayesinde Katar ve bölge ülkeleri başta olmak üzere birçok ülkeye Türk ürünleri ulaşabiliyor. Ramazan ayında ülkemizin çayından semaverine, halısından lokumuna birçok ürününe ciddi bir talep olduğunu gördük. Yerli ürünlerimiz yurtdışında kaliteli ürün olarak görülüyor. Yine bu dönemde Türk kahvesi ve baklavasına da talep olduğunu tespit ettik. Türk semaveri de son dönemde ilgi çeken ürünlerin başında geliyor. Talebin artarak devam edeceğini söylemek yanlış olmaz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl dünya genelinde 900 milyar dolara ulaşan e-ticaret harcaması yapıldığını aktaran Çevikoğlu, “Küresel çapta 2 milyara yakın kişi e-ticaret sitelerini kullanıyor. Türkiye’de e-ticaret platformlarında satışa sunulacak çok fazla ürün var. Halihazırda dünyada Çin’den sonra bizim kadar e-ticarette satılabilir ürünü olan ülke yok” ifadesini kullandı.

Turkishsouq platformu ile PttAVM’deki birçok ürünün dünyaya açılabildiğini söyleyen Çevikoğlu, “Yerli üreticilerimiz bu platform sayesinde hiçbir ek işlem veya maliyetle karşılaşmadan anlaşmalı onlarca ülkeye PTT güvencesi ile ihracat yapabilir hale geldi. Bu yıl itibarıyla Kanada, ABD, Norveç, İngiltere, Katar, Suudi Arabistan, Rusya, Güney Kore ve Avustralya başta olmak üzere 55’ten fazla ülkeye e-ihracat gerçekleştirilmiş durumda” dedi.