Ekonomi iPhone son çeyreğin Galaxy 2011’in yıldızı

iPhone son çeyreğin Galaxy 2011’in yıldızı

30.01.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dokunmatik ekran ve internet merkezli uygulamalarla cep telefonu pazarının yeni yıldızı ‘akıllı telefon’ (smartphone) kategorisinde Apple tek bir modelle (iPhone) inanılması güç bir çıkışa imza atıyor.

iPhone son çeyreğin Galaxy 2011’in yıldızı

Şirket 2011’in son çeyreğinde (ekim-kasım-aralık) iPhone 4S’in verdiği güçle liderliği yakaladı. Yıl toplamına bakıldığında birinciliği az farkla Güney Koreli Samsung’a kaptırdı. Apple bu ayın yaz başında piyasaya çıkarmaya hazırlandığı iPhone 5’le birlikte 2012’de yıl toplamında liderliği yakalama yönünde ciddi adım atacak gibi görünüyor.
Geçen hafta Apple’ın rekor kâr, gelir rakamının ardından teknoloji alanında referans raporların altına imza atan IMS iSuppli ile Strategy Analtytics firmalarından 2011 sonuçlarıyla ilgili rakamlar geldi. Birbirine oldukça yakın seyreden sonuçlara göre akıllı cep pazarında son çeyrekte Apple, tarihinde ilk kez cep pazarında geçmişi bulunan önemli oyuncular arasında sıyrılarak birinciliğe ulaştı.
Bu durumda yeni model iPhone 4S ve Çin pazarındaki büyümenin önemli etkisi var. Galaxy serisiyle akıllı cep işinde iddialı bir yere oynayan Samsung ise son çeyrekte ikinciliğe gerilemesine karşılık 2011 toplamında 95 milyon adetle lider olmayı başardı. Cep pazarının global lideri Finlandiyalı Nokia ise akıllı cep işinde ancak üçüncü sırada kendisine yer bulabildi. Nokia N9’un bekleneni verememesi, Windows işbirliğinin meyvelerinin (Lumia serisi) henüz pazarda etkili olamaması bu sonucu getirdi.

Haberin Devamı

iPhone son çeyreğin Galaxy 2011’in yıldızı