Ekonomi İş adamlarından akademik hamle

İş adamlarından akademik hamle

22.01.2018 - 20:21 | Son Güncellenme:

Üniversite - sektör iş birliği çalışmalarını Türkiye’nin büyüme sürecinin önemli bir parçası olarak gören ve Gümüşhane Üniversitesiyle ele ele veren GÜSİAD, yönetim kurulu kararıyla Gümüşhaneli Akademisyenler Platformu’nu kurdu, platformun başkanlığına Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal İbiş getirildi.

İş adamlarından akademik hamle

Türkiye’deki yeni yatırım alanları ve mevcut kapasiteleri geliştirme noktasında üniversite - sektör iş birliği çalışmalarını ekonominin büyüme sürecinin önemli bir parçası olarak gören Gümüşhaneli Sanayici ve İş Adamları Deneği (GÜSİAD), Gümüşhane Üniversitesi yöneticileriyle bir ilki gerçekleştirerek “İş Dünyası ve Üniversite İş Birliği Programı” temasıyla Ümraniye Hilton Garden Inn Otel’de bir program düzenledi. “En iyi inşaatı Gümüşhaneliler yapar, en iyi inşaat mühendisi Gümüşhane Üniversitesi’nde yetişir” mottosuyla, dünya kalite standartları seviyesinde, yüksek katma değer üreten ve sosyal sorumluluk bilinci ile çalışan bir iş çevresi oluşturmak amacıyla düzenlenen programın açılış konuşmasını GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın yaptı.

Haberin Devamı

Üniversite ile el ele

Yalçın, üniversitelerin yalnızca diplomanın verildiği bir kurum olmaktan çıkıp öğrencilerini yetiştiren, mezunların iş yaşamlarını takip eden bir kuruma dönüşmesinin gerekliliğini vurguladı. Akademik çalışmalara yoğunluk vereceklerini de belirten Yalçın şunları söyledi, “Üniversite - sektör iş birliği çalışmalarını Türkiye’nin geleceğinin önemli bir parçası olarak görüyoruz. Unutmayalım ki, kendi teknolojisini üreten ülkeler bağımsızdır. GÜSİAD olarak, Gümüşhane Üniversitesi ile etkinlikler düzenliyoruz. Ayrıca seminerler, staj imkanı, burs, doktora desteği ve mezuniyet sonrası iş bulma, Ar-Ge faaliyetleri desteği, öğrencilerin bilim, teknolojiyle harmanlanmış bir eğitim almasını sağlama konusunda iş birliği yapıyoruz”

Haberin Devamı

Üniversite desteği

Üniversite ve iş dünyası iş birliğine bir destek de Işık Üniversitesi’nden geldi. Işık Üniversitesi Rektörü ve Gümüşhane Eğitim Komitesi Başkanı Prof. Dr. Cemal İbiş,“Ortak aklı içeren mantıklı sonuçlara bebek adımlarıyla başlayıp ulaşmalı. Ütopik hayallere kapılmadan gerçekleşebilecek amaçlarla yola çıkılmalı. Temel hedefimiz envanter toplamak olmalı. Üniversite olarak bu iş birliğiyle ulaşılmak istenen hedefleri destekliyoruz, etkinliklere ev sahibi olmak istiyoruz” diye konuştu.

“İnsan-makine-robot üçlüsü dönemi”

GÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve İnşaat Komitesi Başkanı Cahit Karakullukçu ise konuşmasında Türkiye’nin gelecekte dünyadaki pazar payında büyük artış olacağını öngördüklerini belirterek, “2023 yılı için inşaat sektörünün 500 milyar dolar gibi bir hedefi var. Bu hedef gerçekleştirilebilir ancak dünya, insan-makine-robot üçlüsünün bir arada yaşayacağı bir döneme doğru giderken, bilim ve teknoloji açısından altyapımızı güçlendirmeliyiz” dedi.

Öğrencilere iş ve eğitim imkanı

İş birliğinin artmasıyla bilimsel çalışmaların topluma daha çok yansıyacağına inandığını ifade eden GÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Hamzaoğlu ise şunları söyledi, “Gümüşhaneli Mimarlar ve Mühendisler Platformu ile birlikte öğrencilere iş ve eğitim imkanları sağlıyoruz. İnşaat sektöründe Gümüşhaneli müteahhitlerin yaptığı projelerin başarılı olmasının sırrını, ‘işi zamanında teslim, dürüst ve güvenilir çalışma, teknolojiye zamanında uyum’ olarak açıklayabilirim. Üniversite desteğiyle de daha başka birçok sektörde başarıyı yakalayacağımıza inanıyorum”

Haberin Devamı

Programda Gümüşhane Üniversitesi mühendislik fakültesinden öğretim üyeleri çeşitli alanlardaki sunumlarını gerçekleştirdiler. Akademik camiadan ve iş dünyasından yoğun katılımın olduğu program, konuşmacılara verilen plaket töreniyle son buldu.