Ekonomi İş arayana indirimli internet

İş arayana indirimli internet

27.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Pandemi döneminde işini kaybedenlere indirimli internet fırsatı geldi. Vodafone, 39 TL olan ‘Birlikteyiz’ tarifesini iş arayanlara 9 TL’ye sunacak. Ayrıca iş arayanlara eğitimler verilecek.

İş arayana indirimli internet

Vodafone, ‘Bu İşte Birlikteyiz’ platformuyla pandemide işini kaybedenlere indirimli internet sunacak. İlk etapta bu hizmetten 50 bin kişinin yararlanması bekleniyor. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Habitat Derneği’nin de katkıda bulunduğu platformda, iş arama sürecinde olanlar için kişisel eğitim ve yetenek programlarına erişim imkânının yanısıra bol internet içeren indirimli bir tarife yer alıyor.

Haberin Devamı

Vodafone müşterileri, iş arayanlara özel geliştirilen ve 6 GB mobil internet, 750 dakika, 250 SMS içeren ‘Birlikteyiz’ tarifesine 6 ay boyunca 39 TL yerine sadece 9 TL’den sahip olabilecek. ‘Bu İşte Birlikteyiz’ platformuyla, iş arayanlara toplam 13 milyon TL’lik fayda sağlanması hedefleniyor. ‘Bu İşte Birlikteyiz’ platformu Vodafone’un, Bu İşte Birlikteyiz Yeni Nesil Beceri Geliştirme Programı, Geleceğin Meslekleri Platformu, Udemy Eğitimleri ve ‘Birlikteyiz’ tarifesinden oluşan ‘Bu İşte Birlikteyiz’i içeriyor.

13 milyon TL

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, pandemiden en çok etkilenen gruplardan birini işini kaybedenler ya da iş arama sürecinde olanların oluşturduğunu söyledi. Şahin, ilk etapta 50 bin kişinin yararlanmasını hedefledikleri bu hizmetle iş arayanlara 13 milyon TL’lik fayda sağlayacaklarını kaydetti.

Haberin Devamı

TÜİK’e göre, Türkiye’de 15 yaş ve üzerinde işsiz sayısının 2021 yılı şubat ayında 4 milyon 236 bin kişi olduğunu aktaran Şahin, şunları söyledi:

“İşsizlik oranı ise yüzde 13.4 seviyesinde. İş aramada ve kendini geliştirmede dijital dünyayla bağlantıda kalmanın önemli rol oynadığını düşünüyoruz. Bu düşünceyle pandemide işini kaybedenlerin dijital toplumun gerisinde kalmaması için harekete geçtik. ‘Bu İşte Birlikteyiz’ platformuyla amacımız, pandemide işini kısa süreli ya da tamamen kaybeden bireylerin dijital dünyaya erişimini kolaylaştırmak ve dijitalleşmenin tüm avantajlarından faydalanmalarını sağlamak. Onlara bu zor süreçte destek olmak ve yanlarında olduğumuzu hissettirmek istiyoruz. Dijital toplumun bir parçası olmanın herkesin hakkı olduğunu, dijitalleşmenin getirdiği fırsat eşitliğinden herkesin yararlanması gerektiğini düşünüyoruz.”

En fazla gençler

UNDP Türkiye Mukim Temsilci Yardımcısı Sukhrob Khojimatov da, Kovid - 19 salgınının yıkıcı etkisi hızlanırken tüm ülkelerde toplumun tüm katmanlarının orantısız bir şekilde etkilendiğini ve bu durumdan en çok gençliğin zarar gördüğünü kaydetti. Khojimatov, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

“Genç neslin eğitime, sosyal destek enstrümanlarına ve istihdam olanaklarına erişimi ciddi şekilde etkilendi. Genç erkekler ve kadınların kaliteli işlere erişim imkanı büyük oranda düştü. Genç nüfus, geçim kaynaklarının sürdürülebilirliğini sağlamak için yeterli gelir ve tasarrufa sahip olmadığından, pandeminin yoksulluk ve eşitsizlikte oluşturduğu artıştan nasibini fazlasıyla alıyor. Salgın sonrası iyileşme mücadeleleri kapsamında, istihdam ve eğitim-öğretimde olan gençliğe özenle odaklanmamız gerekiyor.”

Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır ise, pandeminin yarattığı olumsuzluktan etkilenen bireylere destek olabilmek adına Habitat Derneği, UNDP ve Vodafone olarak ‘Bu İşte Birlikteyiz’ projesini hayata geçiriyor olmaktan heyecan duyduklarını vurguladı.

1000 kişiye eğitim

UNDP ve Habitat Derneği işbirliğiyle hayata geçirilen, ‘Bu İşte Birlikteyiz Yeni Nesil Beceri Geliştirme’ programıyla, iş arayanlara, “Dijital Dönüşümün Kısa Tarihi, Dijital Güvenlik ve Gizlilik, Dijital İçerik Üretimi, İşletmelerin Dijital Varlığı, Profesyonel LinkedIn Kullanımı, Kariyer Planlama, CV Hazırlama ve İş Mülakatı Simülasyonu” konularında online eğitimler verilecek. Başvuruların ‘Bu İşte Birlikteyiz’ platformu üzerinden alınacak. 6 aylık uygulama döneminde 12 eğitimin düzenleneceği programla 1000 kişiye ulaşılması hedefleniyor. Başvuru adresi şöyle:

Haberin Devamı

https://www.vodafone.com.tr/Kampanyalar/bu-iste-birlikteyiz-platformu/

Yazarlar