Ekonomi ‘İŞ BENİM İÇİN 7/25 SAATTİR’

‘İŞ BENİM İÇİN 7/25 SAATTİR’

27.03.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Akbank’ın Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer aile yaşantısını, kültür sanata olan merakını, iş ve özel yaşam arasında kurduğu dengenin sırlarını açıkladı

‘İŞ BENİM İÇİN  7/25 SAATTİR’

Türk iş dünyasının önde gelen yöneticilerinden, Akbank’ın Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, CEOLIFE dergisine konuştu. Ajandasında ilk sıranın işi olduğunu itiraf eden Sabancı, “İşim sürekli gündemimdedir. Ailem de benim sorumluluğumu bildiği için bu konuda en büyük destekçimdir” dedi.
Yoğun iş temposuna rağmen özel hayatına gerekli vakti ayırdığını söyleyen Suzan Sabancı Dinçer, bunu disiplini ve ailesinin desteğiyle başardığını belirtti. Biri 14, diğeri 12 yaşında 2 çocuk annesi olan yönetici, seyahatte bile olsa çocuklarını okula göndermek için mutlaka eve erken döndüğünü ifade etti. “Kadın olduğum için, anne olduğum için işimi yapıp hemen dönüyorum” diye konuşan Dinçer, “Geçen gün Londra’dan gece 12’de uçağa bindim. Sabaha karşı 4’te buradaydım ama hiç olmazsa çocuklarımı okula gönderebildim” dedi.

Ailem kabul etti
“Eve iş taşır mısınız?” diye sorulduğunda Suzan Sabancı Dinçer’in yanıtı şu oldu:
“Akbank’ın Yönetim Kurulu Başkanı’yım dediğiniz zaman ‘saat 8’de ofise gelip işi düşüneceğim, akşam da saat 6’da hayatımı yaşayacağım’ demek gerçekçi değil. En azından benim tabiatımda bu mümkün değil. Ben hiçbir zaman işimle ilgili sorumluluklarımı kapatmam. İş benim için 7/25 saattir. Bundan mutsuz değilim ama tabii bu durumun da zaman zaman getirdiği yorgunluklar olabiliyor. Ama ailem bunu kabul etmiş durumda. En büyük desteği de eşim ve çocuklarımdan alıyorum.”


Koleksiyon tutku işi

Haberin Devamı

Söyleşiye Suzan Sabancı Dinçer’in işi ve ailesinin yanında kültür ve sanata tutkusu da konu oldu. 1987 yılından bu yana çağdaş Türk ressamlarının eserlerini topladığı belirten Suzan Sabancı Dinçer, evinde ferman koleksiyonu olduğunu da bildirdi.
“Koleksiyon bir tutku işi” diyen Dinçer, “Resim konusunda Yahşi Baraz Bey’den fikir alırım. Ferman konusunda da Rafi Portakal’a sormadan hiçbir şey almam” diye konuştu. Suzan Sabancı Dinçer yurtdışında Christie’s’in ve Sothebys’in, özellikle oryantalizm dedikleri alandaki eser gösterimlerine fırsat buldukça katıldığını açıkladı.


Suzan Sabancı Dinçer’in 10 maddelik denge formülü

1. Genellikle hafta sonlarımı evimde, ailemle geçiriyorum. 2. Hafta içi de akşamları bir yere gideceksem eve erken dönmeye çalışıyorum. 3. Bir haftada üç geceden fazla dışarı çıkmıyorum 4. Mümkün olduğu kadar akşam yemeklerini beraber yemeğe çalışıyoruz. 5. Her şeyi çocuklarımızla konuşuruz. 6. Kendi yaşıtlarımız yerine, tatilleri çocuklarla birlikte geçiririz. 7. Karı-koca evde misafir ağırlamayı çok severiz 8. Ben hiçbir zaman işimle ilgili sorumluluklarımı kapatmam. 9. Her sabah 40 dakika spor yaparım. 10. Seyahatler fazla oluyor ama ben yolunu buldum, işim biterse akşam bile dönüyorum.